Manlleu estrena el porta a porta

Font: Ajuntament de Manlleu / Nació Digital

03/11/2022 - 09:59

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

L'Ajuntament de Manlleu es mostra molt satisfet després dels primers dies de recollida porta a porta a tota la ciutat. De fet, el consistori assenyala que la quantitat de veïns i veïnes que han anat a demanar el seu cubell ha estat “espectacular”. En concret, el 81% dels habitatges de Manlleu ja el tenen i esperen arribar al 90%, una xifra que el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire considera que “posa a Manlleu d'exemple”.

Manlleu ja és la principal ciutat osonenca amb el porta a porta. Un fet que enorgulleix l'alcalde de la ciutat, Àlex Garrido, que destaca que Manlleu s'hagi convertit en una ciutat molt més amable, sense els contenidors que fins ara ocupaven part de l'espai públic de la ciutat.

La regidora de Medi Ambient de Manlleu, Maite Anglada, destaca que es tracta d'un model particular que i s'ha adaptat als edicficis grans amb molts habitatges, als quals els han posat bústies d'orgànica i la resta ho fan amb una bossa amb xip. En aquest sentit, el vidre es queda al carrer per tal d'evitar les molèsties que pot generar de soroll. Anglada ha remarcat el fet que es reculli sis dies la setmana i ha recordat que han posat a disposició de la ciutadania una oficina, per tal que tothom hi pugui anar per resoldre consultes, a més d'una aplicació mòbil.

 

 

 

22 municipis

Des del Consell Comarcal d'Osona assenyalen el fet que ja hi hagi 22 municipis de la comarca que ja fan el porta a porta, i que en breu sis més aprovaran fer-ho, entre els quals Vic, que espera haver implantat el sistema a tota la ciutat el 2025. En aquest sentit, la vicepresidenta tercera del Consell, Margarida Feliu, es mostra molt satisfeta de la resposta dels manlleuencs i diu que la comarca va pel bon camí.

Una felicitació a tota la ciutadania a la que també s'hi ha sumat la regidora Anglada que ha posat en valor la bona predisposició dels veïns i la “bona feina” que s'ha fet des dels diferents àmbits implicats.

Finalment, el director de l'ARC ha explicat que la fórmula de pagament en funció de la generació – paga menys qui millor recicla – és una fórmula per explorar. En aquest sentit, Isaac Peraire considera que permet mantenir la quota de les escombraries sense que s'incrementi, mentre que qui no ho fa bé, es pot trobar amb un increment del cost. Peraire també creu que el fet que Manlleu hagi optat pel porta a porta no incrementarà el turisme d'escombraries a pobles veïns com Torelló.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Butlletí