Llucmajor posarà en marxa la recollida porta per porta el mes de novembre

Font: Ara

06/06/2019 - 08:42

L'Ajuntament modifica el contracte de servei per introduir la millora a favor del reciclatge

L'Ajuntament de Llucmajor posarà en marxa el servei de recollida selectiva porta per porta a tot el nucli de la ciutat a partir del mes de novembre. El Dia 28 de març de 2019, el Consell Consultiu donà el vistiplau a la modificació del contracte de gestió del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans del terme municipal de Llumajor, adjudicat el 2015 a FCC SA per 966.000 euros anuals i per 10 anys.

Ara, el ple extraordinari de l'Ajuntament en data 24 tenia previst aprovar la modificació del contracte per tal que l'empresa adjudicatària dugui a terme la recollida selectiva porta per porta al major nucli urbà de Llucmajor, un servei que suposarà un cost addicional anual de 285.000 euros.

Amb la introducció del nou sistema de recollida selectiva a Llucmajor ciutat, l'empresa adjudicatària efectuarà la recollida de fraccions reciclables (paper, vidre, envasos i matèria orgànica) amb un sistema de càrrega posterior.

El regidor de Manteniment de l'Ajuntament de Llucmajor, Bernadí Vives, explica que "l'objectiu d'aquesta modificació de contracte és millorar el servei i augmentar el reciclatge per tal de complir amb la Llei de residus i sòls contaminats i la resta de normativa sobre aquesta matèria, i amb les recomanacions del Pla Estatal Marc de Gestió de Residus (PEMAR) 2016-2022".

Vives afegeix que, "ara per ara, a Llucmajor es fa la recollida a domicili però en massa, és a dir, no se separa per fraccions. A partir del mes de novembre, els ciutadans hauran de treure els residus separats i amb aquest objectiu durem a terme una campanya informativa i formativa per tal que aquest nou sistema s'implanti amb les millores condicions".  L'objectiu és que a la llarga la recollida selectiva a domicili arribi a tot el terme municipal de Llucmajor.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí