Lleida se suma al Compromís de Ciutats per la Natura

29/03/2023 - 08:48

Permetrà el treball en xarxa amb altres municipis dins el projecte europeu Interlace per a promoure la renaturalització de la ciutat.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui sumar-se a la xarxa de Ciutats per la Natura del projecte europeu Interlace i subscriure la Carta de Compromís Ciutats per la Natura, per tal de promoure el treball cooperatiu, l’intercanvi d’experiències i el debat en l’àmbit de la renaturalització de les ciutats.

La Paeria va obtenir un ajut de 3,7 milions d’euros dels fons Next Generation per a desenvolupar el “Projecte d’adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida”, una iniciativa que compta amb el suport de la Càtedra Unesco de ciutats intermèdies de la Universitat de Lleida. La Càtedra treballa en estreta col·laboració amb la xarxa mundial Ciutats i Govern Locals Units, que és la impulsora d’Interlace.

Els objectius d’aquest projecte són enfortir la cooperació entre comunitats en matèria de rehabilitació ecològica urbana i periurbana, promoure les Solucions Basades en la Natura, difondre bones pràctiques, augmentar la capacitat dels governs locals en aquests àmbits i sensibilitzar sobre els beneficis dels ecosistemes urbans saludables, entre d’altres.

La Paeria es compromet a subscriure la carta de compromís del projecte Interlace, difondre la seva experiència al seu aparador de Ciutats per la Natura i participar en els treballs, activitats i debats que s’organitzin.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La primera fase de renaturalització del Parc de Les Basses contempla la demolició de l’espai pavimentat i la construcció de dues basses. Després, es farà la plantació de 102 arbres i un jardí d’aromàtiques i se senyalitzarà l’entorn. El material resultant de l’enderroc del paviment s’utilitzarà per a l’estructura de la xarxa de camins, per evitar la generació de runa. 

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Acte
16/09/2023 - 18:00
Lleida

Butlletí