Lleida posa en marxa una campanya informativa sobre consells d’ús i estalvi d’energia adreçada a particulars i pimes

25/04/2020 - 14:28

La iniciativa pretén ajudar a reduir els consums energètics de la ciutadania, autònoms i pimes en època de confinament. Es vehicularà a través de l’Agència de l’Energia de Lleida, que estrena pàgina web.

La Paeria de Lleida ha donat el tret de sortida una campanya informativa per difondre consells d’ús i estalvi d’energia adreçats a particulars, autònoms i pimes, especialment durant aquestes setmanes de confinament, on el consum d’energia és més alt que de costum en l’àmbit domèstic, al voltant d’un 18%, però baixa en conjunt al voltant del 30% per la reducció de l’activitat en la indústria i els serveis.

El tinent d’alcalde i regidor d’habitatge i transició ecològica, Sergi Talamonte, ha dut a terme avui, via telemàtica, la presentació d’aquesta campanya, que es vehicularà a través de l’Agència de l’Energia de Lleida (AELL), l’organisme de l’Ajuntament de Lleida que té per objectiu fomentar la transició energètica al municipi mitjançant l’impuls de projectes d’eficiència i estalvi energètic, i la promoció de les energies renovables, a més a més de ser un punt d’informació i assessorament per a la ciutadania i empreses que ho sol·licitin.

Talamonte ha destacat que l’Ajuntament de Lleida ja va declarar el passat mes de setembre l’emergència climàtica a Lleida i que està posant en marxa un seguit de mesures, d’acord amb les possibilitats de la Paeria, com són les bonificacions per a les instal·lacions d’energia fotovoltaica, l’impuls a la plantació d’arbres i ara amb aquesta nova aposta per promoure l’eficiència energètica i les energies renovables, tenint en compte també un vessant social per a combatre la pobresa energètica.

La campanya informativa consta de la creació del nou espai web de l’Agència de l’Energia de Lleida, amb un ampli ventall de recursos sobre eficiència energètica adreçats a la ciutadania, especialment útils en temps de confinament, i un servei d’assessorament on-line.

Les informacions relacionades amb l’estalvi energètic s’adrecen, especialment, a particulars i a autònoms i pimes, amb pautes per reduir els consums d’energia i recomanacions per estalviar diners en les factures energètiques. També es pot trobar informació detallada sobre la garantia de subministraments bàsics a persones vulnerables, demanar assessorament personalitzat i obtenir informació sobre instal·lacions fotovoltaiques.

La Paeria també elaborarà anuncis en premsa i falques de ràdio, i en farà difusió a diverses xarxes socials com Twitter, Facebook, Telegram, etcètera.

La roda de premsa de presentació de la nova web i de la campanya s’ha fet avui a distància i és disponible en aquesta adreça.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Notícia

Trenta empreses dels Polígons Industrials de Lleida participen en l’estudi per crear una Comunitat Energètica. La Paeria ha presentat els resultats de l’estudi per impulsar aquest concepte col·laboratiu.

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Butlletí