L’Hospitalet renova tot l’enllumenat públic

20/05/2018 - 08:49

Es canviaran els 19.100 punts de llum i s'instal·la il·luminació led a parcs, places, zones comercials i eixos singulars de la ciutat.

L'actuació serveix per millorar la il·luminació dels carrers, incrementar la seguretat, estalviar energia i mitigar els efectes del canvi climàtic, tot evitant emissions superiors a 1.000 tones de CO2 anuals.

L’Hospitalet ha posat en marxa el pla de renovació de tot l’enllumenat públic de la ciutat, un projecte dotat amb 5,4 milions d’euros que s’executarà fins a final d’any. L’actuació forma part del pla de xoc de 100 milions d’euros en inversions per a la millora de l’espai públic i nous equipaments municipals, projectes que l’Ajuntament duu a terme aquest any a tots els barris de la ciutat.

El projecte de millora i adequació mediambiental de les instal·lacions de l’enllumenat públic de L’Hospitalet té un termini d’execució previst de nou mesos. Per a l’alcaldessa, Núria Marín, “la renovació del cent per cent de les làmpades de la ciutat servirà per tenir uns espais públics més ben il·luminats, incrementar la seguretat a carrers, places i parcs de la ciutat i estalviar energia”.

A nivell mediambiental, l’objectiu de l’actuació és aconseguir un major estalvi energètic, adequar els nivells de llum als usos dels diferents carrers i minimitzar la contaminació lumínica, amb criteris de sostenibilitat energètica i manteniment preventiu, per tal de dotar els espais públics de millors condicions d’il·luminació i de més qualitat.

El projecte preveu substituir les làmpades de l’enllumenat exterior de tota la ciutat, 19.100 punts de llum —que es van canviar per última vegada de forma massiva l’any 2010—, per tal de recuperar els nivells lumínics adients, assolir el correcte estat del servei i disminuir el cost de manteniment. En 4.500 punts es canvia la lluminària sencera i en més de 14.000 punts, la làmpada i l’equip.

En aquest pla de renovació de l’enllumenat públic, s’instal·larà il·luminació led a parcs, places, zones comercials i eixos singulars de la ciutat; a la resta d’espais s’utilitzaran làmpades VSAP (vapor de sodi d’alta pressió) i, als carrers amb una amplada inferior a 10 metres, es col·locaran làmpades HMC (halogenur metàl·lic ceràmic) de llum blanca.

A més de la millora en la il·luminació de l’espai públic de L’Hospitalet, es preveu que, amb aquesta operació, cada any es reduiran 3.300.000 kWh de consum elèctric de l’enllumenat públic, la qual cosa permetrà estalviar més de 500.000 euros a l’any i mitigar els efectes del canvi climàtic, tot evitant una emissió superior a 1.000 tones de CO2 anuals a l’atmosfera.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Notícia

La seu municipal de Josep Prats ha estat objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica finançat per l’Ajuntament de l'Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.

Article

En aquesta planta solar s’instal·laran, en concret, 3.976 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m². Aquesta actuació permet reduir unes 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica, equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona.

Butlletí