L'Espluga, Santa Coloma, Sarral i Vimbodí s'afegiran a la recollida porta a porta

19/01/2019 - 08:05
Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els municipis amb més població de la Conca de Barberà implantaran la recollida de residus porta a porta a partir del 2020. Montblanc, l’Espluga, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Vimbodí són les poblacions que optarien per aquest sistema.

Així ho ha confirmat a l’EFMR el Conseller Comarcal de Medi Ambient, Josep Amill. A més a més, s’hi podria afegir Vilaverd i Barberà de la Conca, mentre que la resta de poblacions utilitzaran els contenidors amb obertura magnètica. 

També ho van afirmar els líders dels tres grups municipals del consistori de l’Espluga. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va expressar que veuen amb bons ulls el porta a porta, que des de l’octubre s’ha posat en marxa al nucli històric de Montblanc de forma experimental.

S’estudia l’opció de camions elèctrics o de gas

Actualment el projecte encara està en estudi i el pròxim pas és la redacció del plec de clàusules per licitar el servei per al 2020, ja que aquest 2019 serà el darrer de l’actual contracte. Als pobles més petits s’hauran de renovar els contenidors que ara seran del model “intel·ligent”. Es tracta de contenidors tancats que s’obren mitjançant una targeta magnètica i es complementen amb les bosses numerades, un sistema que Rocafort de Queralt està posant a prova.

Prova pilot de Rocafort de Queralt (Foto: Gerard Bosch)

El canvi en el sistema també suposarà un reajust pel que fa a les brigades de recollida dels residus. A més a més, tenint en compte que la recollida als municipis que utilitzin el porta a porta haurà de ser durant la nit, Josep Amill ha explicat que s’està estudiant la implantació de camions elèctrics o de gas per incorporar també vehicles més silenciosos, ja que els actuals també s’han re renovar.

L’objectiu del Consell Comarcal de la Conca és arribar al 70 o 80 % de recollida selectivaper millorar en matèria de reciclatge i revertir l’augment del cànon que aplica l’Agència Catalana de Residus per dipositar la fracció resta al dipòsit controlat del Centre de Tractament de Residus.

ENTREVISTA a Josep Amill, conseller comarcal de Medi Ambient de la Conca de Barberà


Categories: 

Relacionats

Article

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà col·loca càmeres a les deixalleries i les àrees d'emergència de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l'Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc.

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí