L’escola Pompeu Fabra es suma als equipaments escolars telegestionats de Manlleu

Ajuntament de Manlleu
23/02/2016 - 11:30

Seguint les recomanacions de l’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) i d’acord amb l’experiència acumulada en instal·lacions similars fetes per l’Ajuntament de Manlleu els últims deu anys , s’ha fet una renovació energètica activa per modernitzar el sistema de control, regulació i monitoratge per actuar sobre la caldera i també sobre part dels consums elèctrics del centre.

L’escola Pompeu Fabra és el segon equipament escolar telegestionat de Manlleu. L’actuació, feta durant l’aturada escolar de Nadal, pretén millorar l’eficiència energètica de l’escola. Aquest és el tercer curs que el centre participa en el projecte “DESENDOLLA’T” que promou el consum energètic responsable amb la implicació de tota la comunitat educativa.

La instal·lació d’un sistema domòtic de control de la calefacció era la mesura més prioritària segons l’informe final del projecte emès per l’ALEO. Seguint les recomanacions de l’ALEO i d’acord amb l’experiència acumulada en instal·lacions similars fetes per l’ajuntament els últims deu anys , s’ha fet una renovació energètica activa per modernitzar el sistema de control, regulació i monitoratge per actuar sobre la caldera i també sobre part dels consums elèctrics del centre. En aquest sentit, l’escola Pompeu Fabra és el segon equipament municipal escolar telegestionat després de l’escola Puig-Agut (tardor de 2014).

El cost total de l’actuació ha estat de 14.657,12 euros (IVA inclòs) i s’ha cofinançat amb un ajut de la Diputació de Barcelona de 4.216 euros. Amb l’actuació feta, que aprofita al màxim els elements preexistents (quadres elèctrics, sondes, equips de producció/distribució de calor), es pretén millorar l’eficiència energètica de l’escola i complir una de les actuacions previstes al Pla d’Energia Sostenible de Manlleu (PAES).

Relacionats

Butlletí