Les zones de Manacor amb el porta per porta arriben a un 82% de reciclatge

Font: Ara Balears

07/12/2019 - 08:00
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Així ho explicat el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, a l'hora d'avaluar-ne els primers resultats.

"L'èxit aconseguit es deu al fet d'aplicar el sistema de manera pautada i amb una bona campanya informativa", ha assegurat Llodrà. "És un bon símptoma per deixar la coa dels municipis de Mallorca en matèria de reciclatge", ha afegit el regidor.

Les fases següents preveuen la recollida de residus orgànics a Portocristo i s'Illot per abans d'acabar l'any. Al gener, el porta per porta arribarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil per a tots el nuclis urbans.

A l'abril de 2020, el porta per porta s'estendrà al centre de Manacor i afectarà 2.500 habitatges i uns 7.500 habitants, segons Antoni Pasqual, tècnic de Medi Ambient. Per ara, la població que té a l'abast el servei de reciclatge porta per porta suma 1.200 habitants, entre Son Macià i sa Torre de Portocristo.

Llodrà ha lloat la bona predisposició trobada entre els veïns afectats pel nou model de recollida i ha destacat que, tot i la complexitat que presenta Son Macià, amb un 50% de població resident a foravila, s'estan assolint uns registres excel·lents. Per als residents disseminats s'han instal·lat contenidors específics a l'entrada del poble.

 

Objectiu: rebaixar el cost de la incineració

La factura que paga tot el municipi de Manacor per la incineració arriba a 3,4 milions d'euros anuals, xifra que es vol rebaixar de manera progressiva. "De moment, les dades ens diuen que estam en el bon camí", segons Llodrà. Per a les properes campanyes, l'Ajuntament disposa ja de tres informadors ambientals que van explicant a veïns i comerciants el nou sistema de recollida i reciclatge.

Actualment, el terme de Manacor té 2.200 contenidors de residus i 170 àrees d'aportació, xifra que es vol anar reduint de manera gradual a mesura que avanci la campanya verda municipal.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí