Les ZBE no avancen: només 3 municipis compleixen i Badalona la vol endarrerir fins al 2027

Font: ccma.cat

21/09/2023 - 09:00

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

En aquest sentit, i d'acord amb la llei 7/2021, del canvi climàtic i la transició energètica, les ZBE haurien de ser una realitat des de principis d'any en municipis de més de 50.000 habitants.

Ara mateix, però, només les apliquen les tres ciutats que ja ho feien: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. Per tant, la gran majoria de localitats, entre elles les capitals Tarragona, Lleida i Girona, i altres municipis molt poblats com Mataró, Reus o Manresa, continuen sense fer-ho.

I n'hi ha, com Badalona, la quarta localitat amb més habitants, que ho endarrereixen. Segons el comunicat del consistori, "en determinades ocasions, les restriccions per circular per les zones de baixes emissions podrien arribar a afectar la meitat dels vehicles de Badalona". El govern municipal de Badalona endarrerirà tres anys l'aplicació de la zona de baixes emissions (ZBE). D'aquesta manera, el consistori vol aprovar en el ple d'aquest mes de setembre una moratòria a les restriccions i sancions als vehicles més contaminants.

La notícia completa a CCMA.cat

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Butlletí