Les ZBE no avancen: només 3 municipis compleixen i Badalona la vol endarrerir fins al 2027

Font: ccma.cat

21/09/2023 - 09:00

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

En aquest sentit, i d'acord amb la llei 7/2021, del canvi climàtic i la transició energètica, les ZBE haurien de ser una realitat des de principis d'any en municipis de més de 50.000 habitants.

Ara mateix, però, només les apliquen les tres ciutats que ja ho feien: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. Per tant, la gran majoria de localitats, entre elles les capitals Tarragona, Lleida i Girona, i altres municipis molt poblats com Mataró, Reus o Manresa, continuen sense fer-ho.

I n'hi ha, com Badalona, la quarta localitat amb més habitants, que ho endarrereixen. Segons el comunicat del consistori, "en determinades ocasions, les restriccions per circular per les zones de baixes emissions podrien arribar a afectar la meitat dels vehicles de Badalona". El govern municipal de Badalona endarrerirà tres anys l'aplicació de la zona de baixes emissions (ZBE). D'aquesta manera, el consistori vol aprovar en el ple d'aquest mes de setembre una moratòria a les restriccions i sancions als vehicles més contaminants.

La notícia completa a CCMA.cat

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Publicació de l'informe d’avaluació "La qualitat de l’aire a Catalunya 2023 – Xarxa Automàtica"

Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una nova eina web per seguir l’evolució de la qualitat de l’aire a Barcelona.

Butlletí