Les ONG europees consensuen un document amb propostes ambientals per a la nova constitució

28/08/2003 - 00:00
Les vuit principals organitzacions ambientals europees, agrupades en el Green 8, han editat un document -consultable aquí- les principals propostes per a la Constitució Europea, que es discuteix a hores d'ara. Els ecologistes volen que el document, anomenat Towards a Green Constitution - Greening the European Convention Proposal, sigui una referència en la ronda de converses i negociacions que ha de començar aquesta tardor entre els membres del Parlament Europeu, després que la Convenció Europea va aprovar l'actual esborrany. El document representa un esforç de síntesi i de pragmatisme per intentar transformar un document de treball que, en l'entendre del Green 8, 'no és gens satisfactori ambientalment'. 'Alguns dels capítols són meres traduccions de material ja existent, sense les actualitzacions necessàries', es lamenten. A més de diversos canvis en polítiques concretes, els Green 8 demanen les següents millores:
> Un llenguatge més precís en el capítol de democràcia participativa, així com una clarificació de la cinclusió del Comitè de Conciliació en els requeriments de transparència. Es vol assegurar que la participació ciutadana i l'accès a la justícia són reals, i que no obeeixen a polítiques d'imatge. > Inclusió del dret a un ambient net i segur en el capítol de drets fonamentals. > Abolició del tractat Euratom.
El Green 8 aplega l'European Environmental Bureau (EEB), Friends of the Earth Europe, Greenpeace, WWF, Friends of Nature International, the European Federation for Transport and Environment, BirdLife International i Climate Network Europe.

Relacionats

Butlletí