Les institucions catalanes presents al congrès CONAMA 2016

29/11/2016 - 08:19

Imatge de l'stand a CONAMA2016. Foto: Gonçal Luna

La Diputació de Barcelona compta amb un estand propi al Congreso nacional de Medio ambiente, que també dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La Diputació de Barcelona participa aquesta setmana al Congrés Nacional de Medi Ambient Conama 2016 que se celebra a Madrid des de dilluns i fins dijous 1 de desembre, al Palau Municipal de Congressos. En aquesta edició, la Diputació de Barcelona compta amb un estand propi, que també dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i que és punt de trobada i servei per a tots els congressistes de les administracions locals catalanes, a més de participar en el bloc temàtic que recull les activitats de major interès per a les administracions locals.

En la sessió de dilluns hi ha participat el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, que ha intervingut en el plenari Compromisos de les ciutat amb els objectius globals, juntament amb els alcaldes de Sevilla, Màlaga, Vitòria-Gasteiz i el coordinador general de l’alcaldia de Madrid.

Pel que fa a l’activitat pròpia, la Diputació aporta presentacions públiques a la sessió plenària consecutiva a la cerimònia d’inauguració anomenada Plenari de ciutats, a més de vuit sessions tècniques, quatre grups de treball, quatre activitats especials i una sala dinàmica. És de destacar la divulgació que es fa a la sala dinàmica de tres projectes cofinançats per la Comissió Europea on la Diputació és beneficiari com el projecte Life-Clinomics, SPP Regions i Mayors in Action.

Pel que fa a la divulgació de les polítiques avançades de les administracions locals catalanes la Diputació de Barcelona ha promogut la participació de l’Ajuntament de Lleida amb la presentació del projecte “Millora de l’enllumenat públic del municipi mitjançant un model ESE”; la Diputació de Girona  amb “De petites i mitjanes empreses PIMES, a microempreses de serveis energètics MESES: gestió energètica integral amb garanties d’estalvi en els municipis de Girona. Primers resultats”;  l’Ajuntament de Granollers amb “Adaptació al canvi climàtic i millora de l’economia local” i l’Associació Catalana de Municipis amb “Compra agregada d’energia verda dels municipis de Catalunya”.

CONAMA és el principal espai de divulgació i reconeixement a l’espai iberoamericà per a les polítiques ambientals més avançades dels ajuntaments de la província de Barcelona i de les activitats pròpies de la Diputació de Barcelona, així com un punt per a la difusió i divulgació dels projectes europeus on participa la Gerència de Serveis de Medi Ambient. Igualment es facilita la participació dels electes i els tècnics dels municipis que tinguin interès en assistir a qualsevol sessió tècnica, grup de treball o activitat especial.


 

Relacionats

Article

Aquest Informe, el tercer d’aquestes característiques que elabora la Generalitat de Catalunya, vol ajudar a traslladar a la ciutadania de forma entenedora les principals dades referides a l’estat del medi ambient a Catalunya.

Article

El 15 de novembre s'ha triat com a data simbòlica per marcar el dia que el planeta acollirà vuit mil milions d'habitants. 

Entrevista

Blanca Bayas és investigadora de l'Observatori del Deute en la Globalització i membre d'Acció Ecofeminista. Explorem amb ella què són els ecofeminismes i com es vertebren en la transició a la que globalment ens enfrontem. Com ella diu, al capdavall l'única alternativa és la lluita contra el sistema biocida que és hostil cap a les nostres vides, i ens caldrà trobar respostes que ens serveixin a totes, proveint-nos de recursos des del sector públic, en cooperació amb alternatives comunitàries.

Butlletí