Les Franqueses substitueix 4.000 punts d'enllumenat públic per llums LED

07/12/2023 - 10:00

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

L'Ajuntament de les Franqueses ha començat les feines de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic. Això suposa, en primer lloc, la substitució de gairebé 4.000 lluminàries d'halogenurs metàl·lics per llums amb tecnologia LED. Aquest canvi representarà un estalvi energètic de 742.298 kW h anual que equivaldran a una reducció d'emissions de 357.045 kg CO₂.

El canvi de lluminàries arriba acompanyat d'altres mesures com la substitució del sistema de telegestió o de gestió a distància automatitzat amb una regulació de línia que permet ajustar el control de l'encesa i l'apagada a l'horari astronòmic. També es realitzaran millores en els quadres de comandament.

En definitiva, l'acció racionalitzarà l'enllumenat públic i adaptarà els nivells lumínics a la normativa vigent. També s'implementaran temperatures de color càlides segons la zona i la reducció gairebé total de la llum que pot emetre l'hemisferi superior de les noves llumeneres.

L'actuació que s'estan duent a terme és fruit dels resultats d'una auditoria realitzada a finals de 2022 amb l'objectiu d'implementar mesures d'eficiència i d'estalvi energètic en l'enllumenat públic per tal de reduir el consum i la contaminació lumínica i millorar la fiabilitat del sistema d'il·luminació evitant avaries i despeses de manteniment.

El cost del canvi de l'enllumenat públic és d'1.665.988 euros i es compta amb una subvenció del "Programa Sectorial Renovables 2030 de Suport a Inversions Locals pel Clima" de la Diputació de Barcelona d'1.499.389 euros.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és millorar l'eficiència energètica i la reducció de consum de l'enllumenat públic.

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí