Les deixalleries del Vallès Oriental fomenten la reutilització de llibres de segona mà

Font: El Nou.cat

11/05/2022 - 08:00

La xarxa de deixalleries del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental va celebrar una nova edició del DeixaLlibres.

Els usuaris de les deixalleries que van fer una aportació de residus van poder endur-se a casa fins a tres llibres de segona mà en bon estat. A la vegada, les persones podien portar llibres que es van posar a disposició dels usuaris de la deixalleria.

Segons el Consorci de Residus, l’objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la importància de generar menys residus i promoure la reutilització d’objectes -en aquest cas, llibres- que estan en bon estat.

L’acció del Deixallibres ha permès recuperar prop de 31.000 exemplars des de la primera edició. La majoria han estat novel·les però també s’ha donat una segona vida a contes, biografies i llibres infantils. S’han estalviat 65.100 quilos d’emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
Article

EVOLUCIONA JA! és l'eslogan que engloba un seguit d'accions de sensibilització que l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha planificat i dissenyat per pensar a l'entorn del model de consum actual.

Notícia

Més de 20 entitats representants de la societat civil organitzen una performance reivindicativa davant la Generalitat per exigir al govern que no abaixi la guàrdia en els objectius de la nova llei catalana de residus

Butlletí