Les deixalleries del Vallès Oriental fomenten la reutilització de llibres de segona mà

Font: El Nou.cat

11/05/2022 - 08:00

La xarxa de deixalleries del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental va celebrar una nova edició del DeixaLlibres.

Els usuaris de les deixalleries que van fer una aportació de residus van poder endur-se a casa fins a tres llibres de segona mà en bon estat. A la vegada, les persones podien portar llibres que es van posar a disposició dels usuaris de la deixalleria.

Segons el Consorci de Residus, l’objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la importància de generar menys residus i promoure la reutilització d’objectes -en aquest cas, llibres- que estan en bon estat.

L’acció del Deixallibres ha permès recuperar prop de 31.000 exemplars des de la primera edició. La majoria han estat novel·les però també s’ha donat una segona vida a contes, biografies i llibres infantils. S’han estalviat 65.100 quilos d’emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sostenible.cat us presenta un especial monogràfic sobre l'ecoedició. Disponible en format Especial web i en format Butlletí.

Opinió


" És cert que la indústria del llibre no és alta en carboni si la comparem amb d’altres. Però l’ecosistema del llibre, i de la cultura en general, tenim la responsabilitat de lligar contingut i continent, i ara que tenim els criteris i les eines, convé aprofundir en aquest compromís. "
 

Entrevista
Jordi Panyella, editor

Jordi Panyella és editor a Pol·len edicions i membre de l'Institut de l'Ecoedició.

Butlletí