Les àrees tancades de recollida de residus de Calonge de Segarra, en funcionament

17/03/2019 - 09:44

El Consell Comarcal de l’Anoia ha instal·lat una àrea tancada de recollida de residus a cada nucli del municipi de Calonge de Segarra.

Des del 4 de març les àrees tancades són l’únic punt de recollida de residus, els antics contenidors repartits pel municipi han estat retirats.

Aquest nou model de recollida de residus ve impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, ens encarregat de la recollida dels residus municipals. En la major part de municipis de la comarca s’ha implantat o s’implantarà el sistema de recollida porta a porta, però a Calonge de Segarra i altres municipis similars, per la seva tipologia, s’ha establert el model d’àrees tancades.

A cada àrea tancada s’hi ubiquen els contenidors de recollida de les diferents fraccions de residus i una minideixalleria. A la minideixalleria s’hi poden dipositar tots els residus especials següents: roba i calçat; oli vegetal usat; fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes; piles i acumuladors; tòners; pintures, dissolvents i vernissos; petits electrodomèstics; radiografies; i medicaments.

Pel que fa als voluminosos, el calendari enviat per l’Ajuntament de recollida mensual dels voluminosos el darrer dilluns de cada mes no està operatiu des del 4 de març. A partir d’aquesta data cada domicili que disposi de clau podrà sol·licitar fins a 5 recollides de voluminosos a l’any. Per sol·licitar aquest servei haurà de fer-ho mitjançant el web www.anoiaverda.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Notícia

Des d'aquest 1 de setembre, Masquefa té activat un nou model de recollida de residus. Es tracta d'un sistema individualitzat que unifica els diversos serveis de recollida d'escombraries en un sol ens, el Servei Integral de Recollida, amb l'objectiu de millorar les xifres de reciclatge i optimitzar els recursos econòmics.

Notícia
Estima reduir en 1.500 tones les emissions de gasos d'efecte hivernacle

Sis mesos després de la implantació del cinquè contenidor, el marró, en la meitat de València, el barri de Sant Marcel·lí lidera esta recollida selectiva d’orgànica, en arribar al 15% del total de residus generats.

Butlletí