Les àrees tancades de recollida de residus de Calonge de Segarra, en funcionament

17/03/2019 - 09:44

El Consell Comarcal de l’Anoia ha instal·lat una àrea tancada de recollida de residus a cada nucli del municipi de Calonge de Segarra.

Des del 4 de març les àrees tancades són l’únic punt de recollida de residus, els antics contenidors repartits pel municipi han estat retirats.

Aquest nou model de recollida de residus ve impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, ens encarregat de la recollida dels residus municipals. En la major part de municipis de la comarca s’ha implantat o s’implantarà el sistema de recollida porta a porta, però a Calonge de Segarra i altres municipis similars, per la seva tipologia, s’ha establert el model d’àrees tancades.

A cada àrea tancada s’hi ubiquen els contenidors de recollida de les diferents fraccions de residus i una minideixalleria. A la minideixalleria s’hi poden dipositar tots els residus especials següents: roba i calçat; oli vegetal usat; fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes; piles i acumuladors; tòners; pintures, dissolvents i vernissos; petits electrodomèstics; radiografies; i medicaments.

Pel que fa als voluminosos, el calendari enviat per l’Ajuntament de recollida mensual dels voluminosos el darrer dilluns de cada mes no està operatiu des del 4 de març. A partir d’aquesta data cada domicili que disposi de clau podrà sol·licitar fins a 5 recollides de voluminosos a l’any. Per sol·licitar aquest servei haurà de fer-ho mitjançant el web www.anoiaverda.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Masquefa seguirà desplegant al llarg d’enguany campanyes de sensibilització i de comunicació sobre els importants efectes negatius en el medi ambient i en l’economia del municipi i de tots els seus veïns que provoca la generació de residus impropis a les àrees de contenidors distribuïdes arreu del poble.

Notícia

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat el procés per a la realització de l’estudi de viabilitat per a la implantació de models òptims de recollida de residus per zones de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d’aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat i Mobilitat impulsarà per millorar la recollida selectiva a la ciutat.

Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Butlletí