Les ADF de Teià i Alt Maresme guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació

Font: Diputació de Barcelona
25/11/2012 - 00:00
Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Teià i Alt Maresme han obtingut els premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest dissabte 24 de novembre han estat lliurats pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en una festa que ha aplegat més de 500 persones a Tordera. Enguany optaven als premis 18 candidatures.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, ha estat per l'ADF Teià que actua sobre la totalitat del territori forestal d'aquest municipi. L'accèssit de 1.800 euros ha correspost a l'ADF de Sant Sadurní d'Anoia.                                      

Pel que fa al premi Palestra a la millor organització, premiat també amb 4.800 euros, ha correspost a l'ADF de l'Alt Maresme, formada pels municipis de Calella, Santa Susanna, Palafols, Pineda de Mar i  Malgrat de Mar. L'accèssit d'aquest premi, dotat també amb 1.800 euros, se l'ha endut l'ADF Puig Vicenç secció Sant Boi. 

El Premi d'Honor Joaquim M. De Castellarnau, de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, ha recaigut en aquesta XVI edició en Josep Orra, de Seva, persona clau en la història de l'ADF Montseny Ponent, creada fa 25 anys.

L'acte de lliurament ha estat presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat per l'alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, pel vicepresident tercer i diputat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Josep Llobet, i pel diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Joan Puigdollers..

En el seu discurs de cloenda, Salvador Esteve s'ha referit als incendis forestals d'aquest estiu 2012 i ha recordat que es van produir 181 incendis a les comarques de Barcelona. Per això, ha dit, «és just que donem suport a les ADF i que, en aquesta cita anual, reconeguem de manera especial aquest compromís per salvaguardar els boscos del país».

El president de la Diputació de Barcelona també ha felicitat la celeritat d'actuació de tots els equips d'extinció, el comportament cívic dels ciutadans, i el compromís de les entitats públiques i privades amb aquesta prevenció i lluita, que han estat factors decisius per apagar el incendis d'enguany.

Esteve ha remarcat la col·laboració institucional creixent d'aquests últims anys amb la Generalitat. «Era una assignatura pendent que, per sort, hem anat superant en els darrers anys, establint mecanismes de col·laboració eficaços i que serveixen per optimitzar recursos i fer més eficient la feina de prevenció i extinció d'incendis».

Esteve també s'ha referit als pressupostos de la corporació en matèria de prevenció d'incendis i ha afirmat que «el compromís de la Diputació de Barcelona en aquest àmbit es manté ferm. No hem reduït la nostra aportació financera a la defensa i la protecció del patrimoni forestal, tot i el difícil context de restriccions econòmiques».

Els Premis de Prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província.

En aquesta XVI edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona es van presentar 18 candidatures. Al Premi Palestra hi optaven les ADF: El Pinyó, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Sabadell, Montseny Congost, Puig Vicenç, Alt Maresme, Copons i Teià. I al Premi Rossend Montané hi concorrien les ADF: Burriac, Sant Sadurní d'Anoia, Collbató, Font -Rubí, Tordera, Matadepera, Sant Salvador de Guardiola, Teià i Montseny Congost.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí