L’autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques, temes de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

16/06/2023 - 20:40

Del 20 al 22 de juny se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que aquest any té com a lema "Accelerating the clean energy transition-towards lower bills and greater skills". A Catalunya, el missatge europeu es concreta en l’impuls a l’autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques.

En el marc d’aquesta celebració, la Diputació de Barcelona ofereix als ens locals activitats i tallers per fomentar l’impuls de la transició energètica, com “Coneix l’autoconsum fotovoltaic”, un taller dissenyat per donar a conèixer l’energia solar fotovoltaica i l’eficiència energètica per a aplicacions domèstiques. L’activitat es realitzarà al Masnou (20 de juny), Barberà del Vallès (21 de juny), l’Hospitalet de Llobregat i Olesa de Montserrat (22 de juny) i Mollet del Vallès (27 de juny).

El programa d’activitats es completa fins a finals de juliol amb altres activitats de sensibilització sobre energia i canvi climàtic, com Pedalem amb energia (Cerdanyola del Vallès, 20 de juny), Mesurem amb energia (Badalona, 16 de juny; Terrassa, 21 de juny; Sant Vicenç de Castellet, 23 de juny), La ciutat cosmopolita que volia ser bonica (Vilafranca del Penedès, 16 de juny); Cuina amb energia solar (Igualada, 17 de juny), Qüestió de temps (Cabrils, 28 de juny; Montmeló, 30 de juny) i Pedalem pel clima (Esplugues de Llobregat, 18 de juny; Granollers, 29 de juny).


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació, ubicada en una superfície de 10.000 metres quadrats del polígon industrial La Gavarra, tindrà una potència de 1.002,8 kW pic (potència màxima) i generarà, mitjançant prop de 2.200 panells, 1.454 MWh anuals d’energia verda. Amb aquesta actuació, es preveu un estalvi de 700 tones d’emissions de CO2 a l’any. L’energia generada es destinarà a la xarxa de la distribuïdora municipal.

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Notícia

1,3 milions d’euros per crear noves comunitats energètiques a la província de Barcelona.

Butlletí