L'Aula de Natura del Falgar obre un nou cicle d'activitats

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Som Franqueses

28/03/2023 - 08:40

L'exposició 'La llavor' enceta l'activitat a l'Aula de Natura del Falgar. La mostra, que representarà el futur parc d'acció climàtica, es podrà visitar els pròxims quatre caps de setmana, d'11 a 19 h

Per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua (22 de marc) i el Dia Mundial del Clima (26 de març), les Franqueses vol refermar aquest any el seu compromís amb l'acció climàtica i ho farà obrint al públic la sala d'exposicions de l'Aula de Natura del parc del Falgar i la Verneda, un edifici bioclimàtic pensat per fer interpretació i divulgació de l'entorn natural. 

Aquesta mostra, una petita representació del que serà el futur parc d'acció climàtica del Falgar, es podrà visitar tant dissabte com diumenge d'11 a 19 h, i també els caps de setmana de l'1 i 2 d'abril; 8 i 9 d'abril; i 15 i 16 d'abril.

L'exposició compta amb la participació de la ceramista Montserrat Carafí, l'artista colombiana Sylvia Sánchez i l'escriptor i poeta vallesà Esteve Plantada, autor del relat de l'exposició i d'un poema sobre l'aigua. També hi ha interactius que permetran jugar i descobrir què significa l'aigua per a cada persona i comunitat, i tallers per a infants i grans de la mà de Montserrat Carafí, Agbar, Sílvia Iruela i Vanessa Garcia, entre d'altres. 

Paral·lelament, a prop de l'espai de jocs, qui pel parc podrà veure la mostra Operació aigua, una iniciativa d'Agbar per conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l'impacte que tenen en el medi natural.

 

Pendent d'acabar

L'Aula de Natura del parc del Falgar i la Verneda està pràcticament enllestida i ja només pendent de l'equipament interior, amb la creació d'un projecte museístic per explicar el cicle de l'aigua i la biodiversitat del parc, l'adequació de l'entorn i l'adjudicació de la gestió de tot l'espai, amb un cost anual previst de 330.000 euros.

De fet, fa mesos que aquest futur equipament està tancat i sense activitat a l'espera de finançament per finalitzar l'adequació del triple edifici abans de la seva entrada en funcionament. El 2021, Aprèn Serveis Ambientals va redactar el pla director del Falgar i la Verneda, que defineix els criteris de gestió, el manteniment i les activitats familiars i d'educació ambiental que s'hi podran dur a terme.


 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí