L’art i la sensibilització del medi ambient units a l’exposició del Sitges ReciclArt

Font: Ajuntament de Sitges i Sitges ReciclArt

05/06/2018 - 15:21

En el marc de la 3a edició del Festival Sitges ReciclArt 2018, 14 artistes mostren les seves creacions de reciclatge i art responsable per sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus de plàstics als oceans i la incidència dels hàbits de consum sobre el medi ambient.

El Festival ReciclArt 2018 ha donat el tret de sortida aquest divendres amb la inauguració de l’exposició col·lectiva al Centre Cultural Miramar. El Festival està dedicat a la sensibilització mediambiental des de la perspectiva de l'art, i posa l'atenció en el problema dels residus, alhora que promou l’art local i fomenta una economia creativa i sostenible.

Fins al 17 de Juny el Centre Cultural Miramar acull una programació variada d’activitats per a tots el públics, entre les quals l’exposició Sitges ReciclArt amb una selecció de les obres de diferents creadors d’art sostenible. També es podrà veure una instal•lació Artística Col·lectiva amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. El certamen s’adhereix un any més també a la festa del Corpus amb la creació d’una catifa feta amb elements reciclats i es preveuen dur a terme altres activitats com tallers infantils.

L’Exposició Sitges ReciclArt, comissariada per Alba Gracia, mostra obres de 14 artistes on es poden veure peixos mòbils creats amb plàstics d’envasos, collages de diferents objectes reciclats, un retrat en baix relleu de Vincent Van Gogh elaborat amb xapes i diferents plàstics, escultures creades amb peces de desballestament, vestits de núvia creats amb teles reciclades d’encaix o una maqueta de gran format del Kremlin de Moscú amb materials reciclats.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, destaca que el Festival ReciclArt reuneix “la sensibilització, la participació i l’art. La sensibilització a través de diferents accions com tallers, la participació també està molt present, i l’art que es pot veure en la mostra on es posa en valor el gran talent local que tenim. L’art precisament és cent per cent denominació d’origen a Sitges”.

El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, i coordinat per Judith Albors.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
27/11/2020
Plaça La Fragata. Sitges En el marc del Festival Reciclart
Acte
02/08/2020 - 10:00
09/08/2020 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar, Sitges
Acte

Butlletí