L'AMB subvencionarà actuacions municipals que impulsin canvis estructurals en la recollida selectiva

Font: AMB

18/05/2017 - 10:42

L'AMB ha obert la primera convocatòria de subvencions per a la realització de projectes en matèria de gestió de residus destinada als ajuntaments metropolitans, per un import de prop de 4 milions d'euros.

Aquesta convocatòria, dirigida a projectes que es duguin a terme entre els anys 2017 i 2018, ofereix subvencions per al disseny, el desenvolupament i l'avaluació de projectes que permetin actuacions per reduir la generació de residus i millorar l'eficiència de la seva recollida. Es valoraran els següents elements:

  1. Implantació de nous sistemes de control que permetin identificar els generadors.
     
  2. Introducció de canvis en els models de recollida que afavoreixin l'increment de la quantitat recollida, així com la seva qualitat.
     
  3. Actuacions específiques sobre grans productors de residus

L'import total de la convocatòria és d'1.900.000 euros per a l'exercici 2017 i 1.900.000 euros per al 2018, que fan un total de 3.800.000 euros en el període de dos anys. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des del passat 10 de maig.

"La recollida segregada dels residus està estancada en un índex al voltant del 35%. La principal intenció de l'AMB amb aquesta iniciativa és complir les ordenances europees i desenvolupar una estratègia de residu zero, a fi d'arribar a reciclar el 50% els residus municipals i aconseguir que la recollida selectiva "bruta" arribi al 60%, tal com s'estableix a la normativa comunitària, i reforçar així els models basats en l'economia circular i en el no-malbaratament de recursos", explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que recorda que durant el 2016 l'AMB va iniciar la reflexió i l'anàlisi de la situació actual en matèria de recollida selectiva.  


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'AMB està en procés d'aprovar el Programa metropolità de prevenció i gestió de recursos i residus municipals 2019-2025 PREMET25, el nou pla estratègic que definirà la gestió dels residus a la metròpoli en els propers anys. El consell Metropolità ja va fer-ne l'aprovació inicial el passat 26 de febrer.

Notícia

L'AMB ha assumit la gestió directa de la planta de tractament de residus voluminosos del Centre de Tractament de Residus Muncipals de Gavà-Viladecans i ha incorporat en la seva plantilla interna els treballadors encarregats del tractament de residus de gran volum (mobles, fusta i aparells elèctrics i electrònics), que fins ara estava adjudicat a una empresa subcontractada.

Article

Per primera vegada des de l'inici de la dècada, l'AMB trenca l'estancament de la recollida selectiva al territori metropolità gràcies al canvi de model de determinats municipis. Es preveu que la recollida selectiva superi el 35% de mitjana, acabat el 2018.

Butlletí