L'AMB subvencionarà actuacions municipals que impulsin canvis estructurals en la recollida selectiva

Font: AMB

18/05/2017 - 10:42

L'AMB ha obert la primera convocatòria de subvencions per a la realització de projectes en matèria de gestió de residus destinada als ajuntaments metropolitans, per un import de prop de 4 milions d'euros.

Aquesta convocatòria, dirigida a projectes que es duguin a terme entre els anys 2017 i 2018, ofereix subvencions per al disseny, el desenvolupament i l'avaluació de projectes que permetin actuacions per reduir la generació de residus i millorar l'eficiència de la seva recollida. Es valoraran els següents elements:

  1. Implantació de nous sistemes de control que permetin identificar els generadors.
     
  2. Introducció de canvis en els models de recollida que afavoreixin l'increment de la quantitat recollida, així com la seva qualitat.
     
  3. Actuacions específiques sobre grans productors de residus

L'import total de la convocatòria és d'1.900.000 euros per a l'exercici 2017 i 1.900.000 euros per al 2018, que fan un total de 3.800.000 euros en el període de dos anys. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des del passat 10 de maig.

"La recollida segregada dels residus està estancada en un índex al voltant del 35%. La principal intenció de l'AMB amb aquesta iniciativa és complir les ordenances europees i desenvolupar una estratègia de residu zero, a fi d'arribar a reciclar el 50% els residus municipals i aconseguir que la recollida selectiva "bruta" arribi al 60%, tal com s'estableix a la normativa comunitària, i reforçar així els models basats en l'economia circular i en el no-malbaratament de recursos", explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que recorda que durant el 2016 l'AMB va iniciar la reflexió i l'anàlisi de la situació actual en matèria de recollida selectiva.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un nou cicle del Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim LlibertatsTenim de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB posa el focus en la producció i l'ús dels plàstics. 

 

Article

Els resultats de recollida selectiva de residus a l'àrea metropolitana de Barcelona estan mostrant, durant el 2019, una millora en les xifres, després que l'any 2018 es revertís un estancament de gairebé una dècada. L'augment de la recollida selectiva de la fracció orgànica i del paper i cartró és clau en aquesta tendència.

Notícia

Només les deixalles d'envasos de plàstic han augmentat un 19 per cent, i això sense comptar bosses o film d'embolicar. El material sanitari, com guants, mascaretes o bates, s'ha multiplicat per quatre i, com que no es reciclen, acaben llençats al medi natural.

Butlletí