L'AMB presenta davant de les grans metròpolis de tot el món les seves polítiques de sostenibilitat i gestió metropolitana

Font: AMB.cat

27/06/2017 - 08:20

 L'AMB ha presentat a Montreal nous projectes com l'Observatori mundial de Metròpolis i el Congrés internacional Habitat III 2018 de Barcelona i les seves polítiques de sostenibilitat, dades obertes, transparència i bon govern i de gestió metropolitana. 

Entre els dies 20 i 22 de juny l'AMB ha participat a Mont-real a la XII Assemblea General de Metropolis, la gran xarxa que agrupa 138 grans ciutats i àrees metropolitanes d'arreu del món, i de la qual l'AMB exerceix la vicepresidència, a més de ser-ne membre fundadora.

Alfred Bosch, vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació ha encapçalat la representació de l'AMB i ha mantingut contactes amb diversos alcaldes i representants com Denis Coderre, alcalde de Montreal i president de Metropolis; Anne Hidalgo, alcaldessa de París, i Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, entre altres.

L'AMB ha presentat diferents projectes que està impulsant, com l'Observatori Mundial Metropolità de Metropolis i també el Congrés Internacional Habitat III i la seva dimensió metropolitana que se celebrarà l'any 2018 a Barcelona i que reunirà destacats experts i representants de ciutats de tot el món per parlar dels grans reptes de futur de les àrees metropolitanes de les properes dècades.

L'AMB també ha intervingut en diverses conferències i taules rodones i ha presentat els seus projectes més nous pel que fa a la política de dades obertes, intercanvi d'experiències en models de governança i planificació territorial, cohesió social i econòmica i polítiques mediambientals. 

D'altra banda, també s'ha participat en un col·loqui sobre la transparència i el bon govern, mitjançant l'Agència de Transparència.

El canvi climàtic, un assumpte urgent

Durant la celebració de l'Assemblea General, s'ha fet pública una declaració signada per totes les ciutats de la xarxa, en què han refermat el compromís per fer front als reptes locals i globals, i molt particularment per implementar els acords de París contra el canvi climàtic. Els integrants de la xarxa s'han compromès a aplicar-los de manera efectiva sigui quin sigui el context polític internacional, i a mobilitzar una gran coalició de participants de tots els àmbits per tal d'assegurar l'èxit d'un acord històric i vital per al futur del planeta i de la humanitat.

Metropolis respon activament a l'agenda de Nacions Unides

L'objectiu d'aquesta assemblea ha estat avaluar quines polítiques estan duent a terme les diferents ciutats per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, 17 grans fites que l'Organització de les Nacions Unides ha marcat, a escala mundial, amb un horitzó 2030.

L'assemblea també ha servit perquè l'AMB renovi el seu càrrec de vicepresidència i secretaria general de Metropolis. Aquesta última responsabilitat, l'exerceixi l'AMB des de l'any 2000.


 

Relacionats

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Acte
Article

El programa Compartim un Futur de l'AMB continua donant suport a centres educatius metropolitans per desenvolupar projectes de servei comunitari o aprenentatge servei (ApS) en l'àmbit de l'educació ambiental

Butlletí