L’Ajuntament premiarà els vallencs que facin la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Valls i El Vallenc

09/11/2019 - 10:00

La taxa per als que no realitzin la selectiva a casa quedarà fixada en 129 euros, amb un increment del 12,96% en relació amb el 2019

L’Ajuntament de Valls incorporarà a les ordenances fiscals per al 2020 tres incentius ambientals amb l’objectiu de fomentar la recollida selectiva. D’aquesta manera, el consistori transformarà totalment el sistema de tarifació de la taxa d’escombraries, introduint tres tarifes que suposaran reduccions d’entre el 10 i el 43% respecte la taxa actual.

En concret, s’estableixen tres nivells, amb incentius ambientals diferents, segons el grau en què es realitzi la recollida. Així, per fer a casa la recollida selectiva de les fraccions d’orgànica, paper-cartró, envasos lleugers i vidre, s’estableix un incentiu ambiental de Nivell 1 amb una taxa de 103,20 euros, un 9,63% menys que en l’actualitat. En el Nivell 2 es preveu que, a més de realitzar la selectiva de les quatre fraccions, s’utilitzi de manera freqüent la Deixalleria Municipal, amb una taxa de 77,40 euros, un 32,22% menys que ara. Per últim, per als que compleixin els requisits dels nivells 1 i 2, s’estableix a més el Nivell 3 en el cas que es faci autocompostatge de l’orgànica, amb una taxa de 64,50 euros, el que representa una reducció del 43,52% respecte a la taxa actual.

L’objectiu principal del nou incentiu ambiental és incrementar els índexs de recollida selectiva que es mantenen estancats en poc més del 40% des de fa anys. Per aquest motiu, la taxa per als que no realitzin la selectiva a casa quedarà fixada en 129 euros, amb un increment del 12,96% en relació amb el 2019.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Fins a mitjans de novembre es durà a terme a diferents punts de la ciutat de Valls una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya dóna continuïtat a dues altres de característiques similars que es van dur a terme durant els anys 2017 i 2018. La campanya, finançada i executada pel departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls, té un cost total de 6.397 €.

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Notícia
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental presenta els nous vehicles per a la recollida selectiva
Un camió recollint un contenidor de càrrega lateral dels nous que s'han instal·lat a Granollers | Griselda Escrigas

Un camió recollint un contenidor de càrrega lateral dels nous que s'han instal·lat a Granollers | Griselda Escrigas

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha iniciat el procés de substitució dels contenidors de recollida de paper i cartró i d’envasos lleugers a la Llagosta per uns de nous de càrrega lateral.

Butlletí