L’Ajuntament de Riudoms promocionarà les instal·lacions d’autoconsum elèctric amb bonificacions

Font: Ajuntament de Riudoms

30/01/2020 - 09:30

L’Ajuntament de Riudoms està tramitant la regulació d’una ordenança municipal que incentivi la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica a qualsevol bé immoble del municipi. 

Així, l’ordenança preveu establir una bonificació sobre l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a aquells immobles que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica i també sobre l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que, en aquest cas, s’aplicaria només sobre la part del pressupost corresponent a la instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Aquesta bonificació està inclosa en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) que va elaborar l’Ajuntament l’any 2016 amb l’objectiu de reduir el nivell d’emissions de CO2. Entre les accions que recull el PAES, s’inclou la bonificació per a la millora de l’eficiència energètica en els habitatges o locals i és una de les mesures que el govern municipal, compromès amb la lluita contra el canvi climàtic, vol aplicar per iniciar la transició energètica cap a les energies renovables que afavoreixin un model més sostenible i ecològic.


 

Relacionats

Notícia
El Palau de Gel de Vielha, un dels equipaments que es podria beneficiar de l'ús de la geotèrmia. Fotografia: ICGC

El Palau de Gel de Vielha, un dels equipaments que es podria beneficiar de l'ús de la geotèrmia. Fotografia: ICGC

Signat un conveni de col·laboració per impulsar el subministrament d’energia a equipaments de Vielha fent servir la geotèrmia i altres fonts renovables, com la biomassa local o l’energia solar

Notícia

L’objectiu és aconseguir un model energètic compatible amb la preservació de la qualitat paisatgística, la promoció de l’activitat econòmica agrària, la protecció ambiental, de la biodiversitat i del patrimoni cultural.

Notícia

Santa Susanna rebrà gairebé 240.000 euros dels fons FEDER per anar consolidant un model energètic més sostenible i eficient

Butlletí