L’Ajuntament de Lloret de Mar col·loca 11 punts de recollida de càpsules de cafè arreu del municipi

03/08/2021 - 08:00

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Lloret de Mar ja compta amb punts de recollida de càpsules de cafè. N’hi ha onze i estan situats al costat dels contenidors d’oli domèstic.

Ja fa unes setmanes que la deixalleria de Lloret fa un tractament específic per a les càpsules de cafè amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però ara, tal com explica la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli, “Les càpsules necessiten un tractament específic perquè estan formades per plàstic, alumini i el marro del cafè i, per tant, no poden anar al contenidor d’envasos

L’Ajuntament va decidir fer aquest tractament especial perquè aquestes càpsules tenen un fort impacte ambiental. Cal tenir en compte que les cafeteres de càpsules són a tot arreu i que, si fem dos o tres cafès al dia, llencem a les escombraries uns 75 residus al mes per persona.

Aquestes càpsules d’una sola dosi tarden entre 150 i 500 anys en descompondre’s.

Contenen plàstic i alumini, però també el marro o pòsit que queda del cafè; per tant, no es poden reciclar com a envàs al contenidor groc ni tampoc com a resta orgànica.

A banda dels punts de recollida de càpsules de cafè, la regidora recorda que els veïns particulars també poden dur-les directament a la deixalleria, on poden dur fins a una tona mensual de residus de manera gratuïta.

La deixalleria està situada a l’avinguda de Can Ribalaigua i obre de dilluns a divendres, de dos quarts de deu a una i de dos quarts de cinc a set, i el dissabte de vuit a una. A més, l’Ajuntament ofereix el servei de recollida a domicili de residus voluminosos. Un servei que també és gratuït.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Els canvis en els hàbits de consum durant la pandèmia i els confinaments han influït en la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus. Tot i la millora generalitzada, el 75 % dels municipis metropolitans encara no ha aconseguit arribar a l'objectiu marcat per la UE: un nivell del 50 % de reciclatge el 2020.

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament han dut a terme els darrers mesos una prova pilot a Santa Margarida i els Monjos per estudiar la viabilitat d’aplicar solucions més eficients de recollida selectiva dels residus que permetin millorar els índexs de reciclatge

Notícia

S'ha instal·lat un Punt informatiu itinerant a l’interior dels mercats, durant dues setmanes, per informar i conscienciar els usuaris i usuàries, que com a tals, generen restes orgàniques.

Butlletí