L’Ajuntament de Lloret de Mar col·loca 11 punts de recollida de càpsules de cafè arreu del municipi

03/08/2021 - 08:00

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Lloret de Mar ja compta amb punts de recollida de càpsules de cafè. N’hi ha onze i estan situats al costat dels contenidors d’oli domèstic.

Ja fa unes setmanes que la deixalleria de Lloret fa un tractament específic per a les càpsules de cafè amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però ara, tal com explica la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli, “Les càpsules necessiten un tractament específic perquè estan formades per plàstic, alumini i el marro del cafè i, per tant, no poden anar al contenidor d’envasos

L’Ajuntament va decidir fer aquest tractament especial perquè aquestes càpsules tenen un fort impacte ambiental. Cal tenir en compte que les cafeteres de càpsules són a tot arreu i que, si fem dos o tres cafès al dia, llencem a les escombraries uns 75 residus al mes per persona.

Aquestes càpsules d’una sola dosi tarden entre 150 i 500 anys en descompondre’s.

Contenen plàstic i alumini, però també el marro o pòsit que queda del cafè; per tant, no es poden reciclar com a envàs al contenidor groc ni tampoc com a resta orgànica.

A banda dels punts de recollida de càpsules de cafè, la regidora recorda que els veïns particulars també poden dur-les directament a la deixalleria, on poden dur fins a una tona mensual de residus de manera gratuïta.

La deixalleria està situada a l’avinguda de Can Ribalaigua i obre de dilluns a divendres, de dos quarts de deu a una i de dos quarts de cinc a set, i el dissabte de vuit a una. A més, l’Ajuntament ofereix el servei de recollida a domicili de residus voluminosos. Un servei que també és gratuït.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí