L’Ajuntament de Lloret de Mar col·loca 11 punts de recollida de càpsules de cafè arreu del municipi

03/08/2021 - 08:00

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Lloret de Mar ja compta amb punts de recollida de càpsules de cafè. N’hi ha onze i estan situats al costat dels contenidors d’oli domèstic.

Ja fa unes setmanes que la deixalleria de Lloret fa un tractament específic per a les càpsules de cafè amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però ara, tal com explica la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli, “Les càpsules necessiten un tractament específic perquè estan formades per plàstic, alumini i el marro del cafè i, per tant, no poden anar al contenidor d’envasos

L’Ajuntament va decidir fer aquest tractament especial perquè aquestes càpsules tenen un fort impacte ambiental. Cal tenir en compte que les cafeteres de càpsules són a tot arreu i que, si fem dos o tres cafès al dia, llencem a les escombraries uns 75 residus al mes per persona.

Aquestes càpsules d’una sola dosi tarden entre 150 i 500 anys en descompondre’s.

Contenen plàstic i alumini, però també el marro o pòsit que queda del cafè; per tant, no es poden reciclar com a envàs al contenidor groc ni tampoc com a resta orgànica.

A banda dels punts de recollida de càpsules de cafè, la regidora recorda que els veïns particulars també poden dur-les directament a la deixalleria, on poden dur fins a una tona mensual de residus de manera gratuïta.

La deixalleria està situada a l’avinguda de Can Ribalaigua i obre de dilluns a divendres, de dos quarts de deu a una i de dos quarts de cinc a set, i el dissabte de vuit a una. A més, l’Ajuntament ofereix el servei de recollida a domicili de residus voluminosos. Un servei que també és gratuït.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Article
Foto: ACN

Foto: ACN

El Consell Comarcal de la Selva presenta els resultats del nou sistema de recollida de residus porta a porta als municipis d’Amer, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sant Julià de Llor i Bonmatí

Butlletí