L’Ajuntament de Girona col·loca dos contenidors per reciclar material d’escriptura

25/08/2022 - 12:00

Es tracta d’una campanya proposada per l’Associació de Naturalistes de Girona que té per objectiu fomentar el reciclatge d’elements com bolígrafs, retoladors, correctors o plomes estilogràfiques.

L’Ajuntament de Girona ha col·locat dos contenidors per reciclar material d’escriptura. Es tracta d’una campanya proposada per l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) que pretén fomentar el reciclatge d’elements com els bolígrafs, els retoladors, els correctors o les plomes estilogràfiques. Tot el material recollit es farà arribar a la planta de reciclatge de Terracycle. 

A diferents punts de la ciutat s’han instal·lat contenidors per recollir material d’escriptura. El consistori n’ha col·locat dos: un a l’Oficina per la Sostenibilitat (carrer dels Ciutadans, 4) i l’altre a l’Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (plaça del Vi, 1). Amb aquests dos punts es pretén fomentar el reciclatge entre la ciutadania i també entre el personal del consistori, ja que aquest és un ens on es genera una gran quantitat de residus d’aquesta tipologia.  

Amb aquesta campanya es vol recollir aquells residus que no se solen reciclar habitualment. Terracycle pot reciclar material que des d’un punt de vista econòmic no és tan rendible com altres elements perquè treballen amb marques, distribuïdors detallistes i altres parts interessades que ajuden a finançar el projecte. Els residus es transformen en matèries primeres i es venen a empreses productores que acabaran produint el producte final i acabaran de completar el cicle de reciclatge de l’objecte. 

Els contenidors, proporcionats des de l'ANG, són capses de cartó folrades amb un cartell informatiu que explica els materials aptes i els que no. S’accepten bolígrafs, marcadors, retoladors, fluorescents, portamines, correctors líquids o de cinta i plomes estilogràfiques. No s’accepten coles de barra, gomes, regles, llapis i tisores. El material es recull sense periodicitat establerta. 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les millores en neteja viària s’aniran aplicant progressivament a tota la ciutat fins a estar implementades al 100% durant aquest proper octubre. Els nous models de recollida de residus seran una realitat al llarg del 2024. Es crearan Oficines de Suport a la Gestió de Residus per assessorar sobre temes de reciclatge, i es duran a terme diferents campanyes de sensibilització i conscienciació per millorar en el civisme

Article

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente va atorgar el guardó al consistori gironí per la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

Notícia

L’última jornada ha comptat amb representants de la Comissió Europea, Ministeri, Generalitat i cinc comunitats autònomes més 1.500 persones, el rècord en les quatre edicions, han presenciat les ponències i debats durant les tres jornades del fòrum gironí.

Butlletí