L’Ajuntament d’Alzira premiarà a empreses que redueixin residus

16/11/2021 - 08:00

L’Ajuntament d’Alzira convoca un premi per a guardonar empreses que possibiliten la reducció de residus sòlids i fomenten l’economia circular. Sis empreses de la comunitat seran premiades en este certament econòmic que finança la Universitat de Beirut

Gràcies al projecte europeu MED-InA, la Universitat Americana de Beirut (Líban) ha seleccionat al consistori alzireny per a actuar com una incubadora de negocis, que permetrà seleccionar i formar a quatre empreses per a desenvolupar i implementar serveis i productes innovadors centrats en l’economia circular i la gestió de residus en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa pretén reduir dràsticament les els residus, ja siga mitjançant alternatives als productes d’un sol ús, la reutilització d’objectes quotidians, el compostatge o també la classificació i reciclatge. En este sentit, els sectors que poden estar involucrats en este projecte són el de la gestió de residus, l’economia circular, la lluita contra el desaprofitament d’aliments, la transformació de residus i l’ecoinnovació i ecodisseny. El 19 de novembre tindrà lloc una primera presa de contacte amb els potencials interessats en línia, que s’hauran d’inscriure en l’agència Idea. Entre el 22 de novembre i el 22 de desembre, emprenedors de tota la Comunitat Valenciana podran presentar les seues candidatures, que seran valorades. I a partir de gener s’iniciarà la formació d’estes empreses. Finalment es premiaran 4 empreses. Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

El més destacat de la iniciativa és el procés de suport posterior a les 4 empreses guanyadores gràcies a un complet programa basat en serveis generals, formació i tutoria. El programa compta amb la col·laboració entre l’Agència Local (Idea) i altres entitats com el CEEI València, la Cambra de Comerç de València i EDEM-Escola d’Empresaris. El projecte està finançat al 100% per la Universitat Americana de Beirut.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Notícia

El passat diumenge 20 de novembre es va celebrar a Sentmenat la Jornada per la Prevenció de Residus englobada dins la Setmana Europea per la Prevenció de Residus del 19 al 27 de novembre

Notícia

La Junta de Govern Local ha aprovat el PEARN, un nou Pla d'Educació Ambiental de Residus i Neteja desenvolupat per la regidoria d'Ecologia Urbana, que recull en un document la planificació i l'estratègia que regirà les polítiques educatives i comunicatives del consistori en estes matèries des de setembre d'enguany fins a desembre del 2023. L'objectiu d'este pla és millorar l'educació ambiental de la ciutadania en l'àmbit de la gestió de residus i la neteja de la ciutat i avançar cap a les sostenibilitat a través de la participació dels veïns i veïnes de València.

Butlletí