L'Ajuntament d'Almacelles dissenya un nou barri que serà 100% sostenible

Font: Segrià TV

10/06/2021 - 08:00

Tècnics de l’Ajuntament d’Almacelles i col·laboradors han començat a treballar en la creació d’un barri sostenible, que sigui respectuós amb el medi ambient i la natura, impulsant els valors de l’ecologia i la utilització de les energies verdes davant els estralls provocats pel canvi climàtic.

Aquest espai està situat entre el carrer Binèfar i l’avinguda de Sucs, i seguit pel carrer Ventafarines, una nova zona molt propera al futur gran parc natural de 170.000 metres quadrats (l’equivalent a 17 hectàrees), que es convertirà en el gran pulmó verd de la vila, i on hi hauria les basses de laminació i les noves zones esportives. A més, al mateix barri hi haurà zones verdes, així com un espai perquè els veïns puguin fer horts urbans.

Amb consonància amb les noves directrius de sostenibilitat que emanen de la Unió Europea, la proposta del projecte recull que els nous habitatges hauran de ser alimentats al 100% amb energia renovable (plaques fotovoltaiques i piles d'hidrogen). Pel que fa als materials per a la construcció d’aquests habitatges, aquests hauran de seguir tots els criteris de sostenibilitat: aïllament tèrmic, màxima qualitat de l’aire interior, a més de l’aprofitament de l’energia solar per a una millor climatització, reduint el consum energètic d’una forma considerable: aproximadament un 70% menys que les construccions convencionals.

La mobilitat també es planteja el màxim de sostenible, i tot i que es podrà circular pels carrers on ja es pot actualment (carrers Binèfar i Melcior de Guàrdia, i avingudes Era del Comte i De Sucs), els nous carrers seran per a ús de vianants i només s’autoritzarà el trànsit rodat per als veïns perquè puguin accedir als seus aparcaments privats. Tot i això, aquest nou barri disposarà d'un aparcament públic d'uns 4000 metres quadrats i de fàcil accés als habitatges per incidir, encara més, en la mobilitat sostenible.

Respecte a aquesta iniciativa, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va remarcar “que tots hem de fer el que estigui a la nostra mà per estendre la sostenibilitat i viure en el que també s’han anomenat ciutats intel·ligents. Això ja no és el futur, sinó el present, i hem de treballar perquè tant les actuals com les futures generacions visquin en consonància amb aquests valors”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Notícia

La Paeria de Lleida impulsarà la creació de comunitats energètiques a través d’un projecte NextGenerationEU

Butlletí