L'Agenda 21 a la motxilla. La Diputació de Barcelona edita les agendes escolars 'del medi ambient'

31/08/2005 - 00:00
L' Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ha editat 70.000 agendes escolars, adreçades a alumnes d'ESO, eminentment de segon cicle. Aquestes agendes escolars del nou curs 2005-2006, són un recurs educatiu, dins l'àmbit local, que pretén potenciar els processos participatius de l'Agenda 21 Local i la incorporació dels escolars en aquest procés.
L'agenda, a més dels elements habituals, ofereix continguts teòrics i pràctics sobre aspectes relacionats amb el medi ambient, activitats dinàmiques i participatives, comentaris, dades, contactes, descripció d'experiències d'altres escoles, etc.
Els seus objectius són: proporcionar eines als estudiants de secundària i als professors per afrontar els reptes ambientals i socials i, alhora, propiciar la comunicació i l'intercanvi entre els joves que comparteixen aquesta agenda.
Durant aquest nou curs serà utilitzada per alumnes de 74 municipis de les comarques de Barcelona, així com escolars de la província de Chieti (Itàlia), que ja van protagonitzar un intercanvi amb Barcelona el curs passat, i del Consell Insular de Menorca. També s'ha fet una versió web per al municipi de Talin (Estònia).
El curs passat 2004-2005 l'agenda es va distribuir en 64 municipis i va arribar a uns 55.000 estudiants.

Relacionats

Butlletí