La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat presenta per Sant Jordi el llibre Receptes per no llençar res

22/04/2021 - 10:23

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn) presentarà aquesta diada de Sant Jordi el llibre Receptes per no llençar res. La publicació ha estat elaborada a partir del treball dels mestres i dels alumnes de la xarxa en relació amb el malbaratament alimentari i els impactes ambientals que això comporta. L’objectiu del llibre és sensibilitzar sobre aquest problema i oferir una eina útil que serveixi d'ajuda i inspiració a l’hora d’aprofitar millor el menjar.

La XES-Bdn, que enguany celebra el seu 10è aniversari, està integrada pels centres educatius de la ciutat que compten amb el distintiu d’Escola Verda de la Generalitat i coordinada per l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona.

El grup de restauradors Forquilla Badalona ha col·laborat també en l’elaboració del llibre, supervisant les receptes aportades pels alumnes, famílies i mestres dels diferents centres que formen part de la xarxa, amb un enfocament professional i, alhora, donant un valor afegit a les receptes que s’hi recullen.

Al llibre es troben una quarantena de receptes des de les més tradicionals, com ara la coca de recapte, fins a d’altres menys conegudes i originals, com és el cas del pesto de fulles de pastanaga. A més, al llibre s’hi recullen una sèrie de consells per evitar el malbaratament alimentari que han estat proposats, consensuats i il·lustrats pels alumnes de les Escoles Verdes de Badalona.

Receptes per no llençar res es publica en format virtual coincidint amb la diada de Sant Jordi i podrà ser consultat al web de l’Ajuntament de Badalona (www.badalona.cat). Per facilitar l’accés directe al llibre, durant la diada de Sant Jordi els establiments del grup Forquilla Badalona obsequiaran els seus clients amb un imant de nevera que conté un codi QR amb el que s’hi podrà accedir de manera directa. La idea i l’objectiu és poder tenir a mà i a la cuina el llibre i fomentar així un millor aprofitament dels aliments.

Posteriorment, el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’editarà un nombre limitat d’exemplars que seran repartits entre les Escoles Verdes de Badalona.

El pròleg del llibre va a càrrec de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, qui també ha aportat una recepta tradicional d’aprofitament per tal d’expressar d’una manera activa el seu suport a la iniciativa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article

L’acció “D’oli a la pica, ni mica!” ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. És una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat.

Entrevista

Laura Reñaga és enginyera i actualment treballa a la Direcció de serveis de neteja i gestió de residus de l’Ajuntament de Barcelona. La seva feina està dedicada, entre d’altres a la prevenció de residus a la ciutat. Ens explica en aquesta entrevista els projectes més reeixits en aquest àmbit i els reptes que vol afrontar el nou Pla Residu Zero de Barcelona.

Butlletí