La Swap Party de l'Institut de Sant Quirze anima l'alumnat a contribuir en l'economia circular

12/11/2022 - 10:00

Enguany ha incorporat com a novetat l'intercanvi de llibres i complements, a més de roba.

Aquest passat 20 d'octubre s'ha celebrat la 2a edició de la Swap Party a l'Institut Sant Quirze. Aquesta edició, adreçada a l’alumnat de 4art d'ESO i 1er de Batxillerat, ha inclòs com a novetat l’intercanvi de complements de llibres, a més de roba com és habitual.

L’alumnat va participar amb entusiasme en aquesta trobada i fins i tot alumnes d'altres nivells van demanar participar-hi. Per aquest motiu, la convocatòria de l'abril s'obrirà a tot l'alumnat del centre, animant-los a portar roba i complements en bon estat i que ja no fan servir.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és lluitar contra el malbaratament de recursos i contribuir d'una manera eficient a una economia circular, alhora que treballa per conscienciar l'alumnat sobre la necessitat d’avançar cap a un model productiu i de consum més sostenible.

El treball es va organitzar des de Comissió per a la Sostenibilitat amb la voluntat de relacionar les activitats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. En aquest sentit, l’Ajuntament agraeix la participació del GODS (Grup per als Objectius de Desenvolupament Sostenible) i de l’alumnat voluntari que va col·laborar durant el procés.


 

Relacionats

Article

 


Fins al 15 de novembre es poden presentar les candidatures per al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2023, un guardó que reconeix productes en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin criteris d'economia circular.

Entrevista

2.800 empreses de moda, 70.000 treballadors i una facturació anual de més de 15.000 milions d'euros… A Catalunya la indústria de la moda és molt important. Està preparada per a la transició cap a un model sostenible? Parlem amb Clara Mallart, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular Tèxtil del Modacc - Clúster Català de la Moda i el Textil per conèixer els impactes ambientals del cicle de vida de la roba, solucions com el suprareciclatge i com s’acompanya les empreses en la transició que sí o sí s’haurà de fer cap a l’slow fashion. 

Entrevista

 

Solidança va nàixer per donar un oportunitat a persones en risc d’exclusió. I avui, 25 anys després, són tot un referent en la recuperació del tèxtil. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m2 amb capacitat per gestionar 3.000 tn de residu tèxtil, creant 40 llocs de treball. On va aquesta roba? Quina es pot reutilitzar? Quines són les dificultats per al seu reciclatge? Quins projectes d’innovació tenen en marxa? Parlem amb Andrea Membrado, responsable de comunicació de l’entitat, per saber-ne més.

Butlletí