La sostenibilitat, una opció educativa i creativa

Alguns centres docents de Vilanova i la Geltrú han involucrat els alumnes en processos creatius centrats en la reutilització i el reciclatge
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
30/06/2012 - 00:00

Decorat Sostenible al Col·legi Sant Bonaventura
El passat 22 de juny, es va celebrar la festa de fi de curs al Col·legi Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú. Però aquest cop la festa tenia alguna cosa diferent, estava decorada de manera sostenible: ampolles, cartrons, llaunes i altres materials, tots ells reutilitzats i/o reciclats. Els alumnes van treballar en aquests decorats i els van poder lluir en la seva festa de final de curs.

Inauguració del Pati Sostenible a l'IES Joaquim Mir
Quina millor manera de jugar que reutilitzar objectes i aprendre que encara poden ser útils? Aquest ha estat el cas del Pati Sostenible que l'equip docent de l'IES Joaquim Mir ha creat, amb el suport de la direcció del centre i d'una empresa privada de Vilanova que ha aportat bobines, assumint el transport fins a l'escola. Aquest ha estat el primer projecte de molts altres futurs.

Però la part més interessant del projecte del Pati Sostenible, ha estat la implicació proactiva dels alumnes, que han participat en diversos concursos de creativitat per decorar les bobines i han treballat intensament i amb il·lusió per mantenir la zona en bones condicions.

A partir d'ara, sortir al pati serà encara més divertit i creatiu. I sostenible!

 

Des de l'equip d'Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú s'ha valorat molt positivament que els centres educatius de la ciutat pensin i actuïn de forma sostenible en qualsevol de les activitats que fan als centres i considerin que es un factor enriquidor per als seus alumnes.

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú

Butlletí