La sostenibilitat energètica també serà protagonista a Attic 2010

A la Fira Internacional d'Idees i Invents, es presentarà una exposició d'aparells relacionats amb l'eficiència energètica i les renovables
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
31/05/2010

Una secció monogràfica sobre sostenibilitat energètica s'inclourà a la Fira Internacional d'Idees i Invents, Attic 2010, que obrirà les seves portes el proper 4 de juny a Vilanova i la Geltrú. En aquesta secció que ha estat preparada per la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat i l'Agència Local de l'Energia es presentarà una exposició d'aparells d'unes 14 empreses. Es podrà veure per exemple un vehicle elèctric, un dispositiu per aturar la funció stand-by dels aparells o una caldera de biomassa. També es desenvoluparan conferències, tallers de cuina solar i d'estels. 

L'objectiu és contribuir a la cultura energètica dels ciutadans, aportant noves eines per l'aprofitament de les renovables i l'estalvi energètic. Segons Iolanda Sánchez, regidora de Participació i Medi Ambient, es tracta de "posar en coneixement de la ciutadania la innovació en el medi ambient, una nou sector de l'economia productiva lligat a l'estalvi energètic que està agafant cada cop més pes"

Més de 30 inventors independents
Attic 2010 comptarà amb més de 30 inventors independents i l'espai d'inventors contindrà al voltant d'un centenar d'invents. A més a més, hi seran presents delegacions de les fires d'inventiva de Pittsburgh, Londres, Romania i Iran.

Attic, que segons el seu director, Pep Torres, ‘és més que una fira d'invents', ho és entre d'altres coses, per la seva vessant de suport a l'empresa i a la creació. En aquest sentit, qui vulgui desenvolupar una idea hi trobarà assessorament, i també s'ofereix un programa de conferències i tallers amb l'objectiu de facilitar informació i idees per aplicar en el negoci. Així mateix, compta amb la complicitat d'importants centres d'investigació, com és el cas del valencià Aido.

A banda, Attic juga amb la vessant lúdica com a atracció de tots els públics. Qui hi assisteixi podrà fer funcionar una casa domòtica simplement amb somriures, podrà veure una selecció de 40 invents extravagants a Nidea, jugar en un taller de Lego, patinar sobre moqueta o fer-se passar per Thomas Edison o Graham Bell en uns diorames. A l'exterior de Neàpolis s'instal·larà un gran inflable, el qual promocionarà les bombolles d'aire pur destinades al tractament de nens amb leucèmia, de les quals se'n podrà veure i provar una a l'àtic de l'edifici. 

AdjuntMida
Image icon attic.jpg24.05 KB

Relacionats

Acte
15/12/2019
Mercat de segona ma i d’intercanvi. Rambla Sant Jordi cantonada Josep Calva. Vilanova i la Geltrú
Notícia

És una iniciativa per conscienciar la ciutadania, en relació a la contaminació del mar, mitjançant missatges als embornals per evitar que s'utilitzin com a papereres.

Notícia

 L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està estudiant la implantació d'un nou sistema de recollida de residus que s'adapti a l'especificitat i característiques de la ciutat. Actualment el servei és una concessió que es troba en situació de prorroga forçosa i s'estudia, per part d'una empresa externa, com millorar-ne la gestió i eficiència amb l'objectiu d'incrementar el percentatge de reciclatge dels residus que generem.

Butlletí