La separació de residus mostra una tendència positiva a Ripollet

10/10/2022 - 09:06

Des de la posada en marxa del sistema "Ripollet Aporta", les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i la resta ha disminuït, complint amb els objectius fixats.​

Les dades comparatives facilitades per l’AMB sobre la recollida de residus a Ripollet des de l’inici de la posada en marxa del sistema Ripollet Aporta fins a setembre de 2022, apunten un augment significatiu de la separació de residus. Es tracta de dades globals, tant de residus domiciliaris com comercials, a tot el municipi, tot i que hores d’ara el sistema només s’ha implantat a dues de les quatre zones i no al 100%. L’augment significatiu de l’orgànica i la disminució de la resta, indiquen que s’estan aconseguint els objectius fixats amb el nou sistema de recollida de residus al municipi.

Des del juliol fins ara, la fracció que més ha augmentat ha estat l’orgànica, en un 68%; seguida dels envasos lleugers, que ara es recullen un 58% més fa dos mesos; mentre que el vidre ha pujat un 28% i el paper i cartró un 10%. L’altra dada positiva és la recollida de la resta, que ha baixat en un 32% el nombre de tones recollides a tot el municipi. 
 

 

 

 

 
 

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des de l'inici de la implementació del nou sistema, diversos veïns han expressat la seva oposició amb manifestacions al carrer.

Notícia

Es tracta d’un sistema mixt, que diferencia, a nivell domiciliari, el nucli de Ripollet del barri de Tiana i Pont Vell i combina el porta a porta de fraccions com els envasos, la resta i el paper i cartró, amb contenidors intel·ligents tancats per a l’orgànica i el tèxtil sanitari. En canvi, tots els residus generats per les activitats econòmiques seran recollits porta a porta al nucli urbà, excepte el vidre, que es mantindrà en contenidors oberts a tot el municipi.

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Butlletí