La recollida selectiva porta a porta segueix sent un repte

02/02/2017 - 09:16

Fa 17 anys l'Ajuntament de Tiana va implantar per primer cop a Catalunya un servei de recollida selectiva porta a porta i s'ha fet balanç de la feina feta i els reptes de futur d'aquest sistema de recollida a l'Assemblea anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta.

L’Ajuntament de Tiana ha acollit la reunió anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta, l’entitat que engloba els municipis que fan aquest tipus de recollida selectiva.

La seu de l’associació és l’Ajuntament. I és que Tiana, juntament amb Tona i Riudecanyes, és un dels municipis pioners en la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Catalunya. Era l’any 2.000. Disset anys després continua sent un repte constant, afirma Núria Garcia, regidora de Sostenibilitat

Un dels punts que s’ha debatut a la reunió ha estat com treballar col.lectivament en aquesta tasca, per exemple comprant conjuntament alguns dels elements de la recollida selectiva, ja que això permet els ajuntaments de l’associació ser més eficients i reduir despeses. Ho explica la vicepresidenta de l’Associació Porta a Porta i alcaldessa de Balenyà, Anna Magem.

Francesc Giró, director de planificació de l’Associació, ha explicat perquè aquest tipus de recollida selectiva és el més recomanable i sostenible.

L’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta té 29 ajuntaments associats, un consell comarcal, un consorci i una mancomunitat. En total, engloba 86 municipis.

A la reunió, d’altra banda, es va saber que el 7 de febrer a Girona es farà, per primera vegada a Catalunya, el fòrum internacional de gestió de residus municipals i que l’Associació hi participarà.


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Notícia

El nou servei de l'Ajuntament de Mataró s’engega el proper diumenge 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà. Els veïns i veïnes hauran de deixar els diferents residus correctament separats a la porta del seu habitatge segons el calendari i horaris establerts.

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Butlletí