La recollida selectiva a Corbera de Llobregat s'enfila fins al 75% gràcies al porta a porta

24/05/2022 - 07:58

Després de 3 mesos de la implantació del sistema Porta a Porta a Corbera, els percentatges de recollida selectiva han passat del 44 al 75%. 

Aquests resultats superen amb escreix els objectius marcats per la Unió Europea (arribar al 65% l'any 2035) i els fixats inicialment per l'Ajuntament d'arribar a un 69%. Amb la implantació del nou sistema de recollida PaP Corbera se situa a la part més alta de municipis metropolitans en la recollida selectiva (juntament amb Tiana i Torrelles, que ja fa anys que apliquen el PaP) i també respecte a la resta de municipis de Catalunya.

Una dada a destacar és l'increment del pes de la fracció orgànica, la qual s'ha triplicat amb el canvi de sistema. També cal remarcar la millora de la qualitat d'aquesta fracció, ja que s'ha aconseguit reduir els impropis (residus que no pertanyen a l'orgànica) d'un 8,5%, abans de la implantació del PaP, a un 2,6% amb el nou sistema.

La fracció inorgànica també ha millorat significativament la seva qualitat. S'ha reduït gairebé a la totalitat els impropis que hi havia respecte a l'antic sistema amb contenidors oberts (esporga, fracció orgànica, runes, fustes, electrodomèstics,...). Bona part d'aquests materials, ara es gestionen a través de la deixalleria municipal, la qual ha augmentat en un 14,7% el pes de residus gestionats.

 

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí