La Plataforma LIVE renova el seu acord per fomentar la mobilitat elèctrica

Aquesta plataforma públic-privada promou la mobilitat amb vehicles d'energies alternatives
10/10/2016 - 14:12

La Plataforma públic-privada LIVE ha renovat per tercera vegada consecutiva un acord multilateral per continuar la seva activitat: fomentar la mobilitat sostenible, essencialment dels vehicles elèctrics i de gas natural, amb l'objectiu compartit de desenvolupar projectes, polítiques estratègiques, nous models de negoci i crear una xarxa de coneixement sobre la mobilitat sostenible.

 

La signatura, que compta amb el suport d'administracions públiques -entre elles l'AMB- i de diverses empreses del sector privat que treballen perl'ecologia urbana, ha tingut lloc a l'Auditori Cibernàrium de l'edifici Media-TIC.

Des de l'AMB, s'ha valorat molt positivament el recorregut i l'esforç de la plataforma i dels seus membres, i la renovació del conveni. "Entre d'altres projectes, des de l'AMB estem orgullosos d'haver pogut implementar el servei metropolità de recàrrega ràpida, el suport a la renovació de les flotes publiques dels ajuntaments metropolitans i estem en procés de renovar 450 busos més sostenibles", ha comentat Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB.En aquesta línia l'AMB ha apostat per la mobilitat elèctrica o la propulsió amb gas natural amb la incorporació d'un autobús 100% elèctric a la xarxa de Nitbus, un tipus de vehicle que l'AMB té previst incrementar amb dues línies completes del Nitbus amb autobusos 100% elèctrics al llarg d'aquest mandat 2015-2019. Tambè s'ha incorporat el primer bus elèctric a Sant Cugatdel Vallès.

D'altres accions de l'admnistració metropolitana han estat la promoció d'un model metropolità d'ordenances municipals per incentivar l'ús d'aquests tipus de vehicles entre la ciutadania i, la instal·lació de nous punts de recàrrega al territori metropolità (fins a 10 electrolineres previstes per a finals de 2016, dues ja instal·lades al Prat de Llobregat i a Cornellà).

En aquest context, Conill ha recordat durant la signatura del conveni la campanya de canvi d'hàbits que ha impulsat l'AMB per millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Notícia

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Butlletí