La Paeria inicia una campanya d’assessorament energètic adreçada a les comunitats de veïns de Lleida

18/05/2018 - 09:15

L’objectiu del programa, totalment gratuït, és reduir la factura energètica de les comunitats de veïns, així com reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Els habitatges són una de les principals fonts d’emissió de CO2 a la ciutat

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat un nou programa d’assessorament energètic adreçat a les comunitats de veïns de la ciutat. Sota el nom “Obre la porta a l’estalvi energètic”, la nova campanya pretén promoure mesures per reduir els consums energètics a les comunitats de veïns, reduir la factura energètica i fer de Lleida una ciutat més sostenible.

L’assessorament energètic consisteix en una diagnosi per part d’un tècnic qualificat, tant de la comunitat com a títol individual per a aquells veïns i veïnes interessats, la proposició de mesures i bones pràctiques d’acord amb els resultats de la diagnosi, la proposta de canvis en la contractació de l’electricitat per aconseguir un estalvi econòmic periòdic, el qual es pot reinvertir en les mesures d’eficiència energètica que es proposen, i un seguiment i mesura de la reducció de consums per a aquelles famílies interessades a través del préstec d’un aparell de mesura de consums.

El tinent d’alcalde i responsable de Medi Ambient de la Paeria, Fèlix Larrosa, ha explicat que el programa d’assessorament, que s’ofereix de manera gratuïta, forma part de les mesures del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Lleida, que té l’objectiu de reduir les emissions de CO2 un 20% en l’horitzó del 2020 per contribuir a mitigar el canvi climàtic. En aquest sentit, cal destacar que els habitatges són una de les principals fonts d’emissió de CO2 a la ciutat.

La nova campanya d’assessorament forma part del programa Lleidaenverd, un nou projecte global de la Paeria que pretén impulsar la millora de la sostenibilitat i el medi ambient a la ciutat de Lleida. Sota aquesta marca s’estan duent a terme diferents accions, com la implantació de 520 noves illes de contenidors de recollida selectiva, el porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres.

Per participar en aquesta iniciativa s’ha d’enviar un correu a infosostenible@paeria.cat i indicar-hi les dades de contacte. També es pot trucar al telèfon 973 700 455. Les places són limitades. Més informació a www.lleidaenverd.cat


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla del Canvi Climàtic a Lleida proposa, entre altres mesures, la contractació d’electricitat a comercialitzadores d’energia verda, la promoció de l’autoconsum fotovoltaic, el foment de la mobilitat sostenible, el consum de productes de proximitat, l’augment de zones verdes o la implementació de la recollida de residus porta a porta per millorar la recollida selectiva de residus.

Article

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una crida universal a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat. Al setembre de 2015 l’Assemblea General de l’ONU va establir un nou acord mundial sobre el canvi climàtic i els 193 Estats membres de tot el món es van compromerre a adoptar l’Agenda 2030. Es tracta d’un programa impulsat per l’ONU que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i que tracta els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van posar en marxa al gener de 2016.

Butlletí