La Mancomunitat Penedès-Garraf continua impulsant la millora de la recollida selectiva

08/02/2022 - 22:33

La Mancomunitat realitzarà millores a 5 deixalleries de l’Alt Penedès i el Garraf, i ha adjudicat el servei de recollida de residus Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat 229.971,32 euros a la Mancomunitat Penedès-Garraf per a la millora de les deixalleries ubicades a Canyelles, Olivella, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès.

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestiona aquestes 5 instal·lacions, que donen servei als municipis de Canyelles i Olivella a la comarca del Garraf i als municipis de Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, El Pla del Penedès, La Granada, Les Cabanyes, Olèrdola, Pacs del Penedès, Pontons, Sant Martí Sarroca, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès, a la comarca de l’Alt Penedès.

A les deixalleries de Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos, la subvenció contempla el subministrament i instal·lació d’una bàscula de pesatge electrònica, així com la instal·lació d’un sistema de seguretat amb vídeo gravació al recinte, el qual també està previst instal·lar a les deixalleries de Canyelles i Olivella.

En el cas de la deixalleria de Santa Margarida i els Monjos i a la de Tres Termes (Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca i Pontons), la subvenció també permetrà disposar d’un nou mòdul per a la recepció i l’emmagatzematge de residus especials a les instal·lacions, el que millorarà la seguretat, tant de les persones usuàries com del propi personal de la deixalleria.

La subvenció atorgada cobreix el 96,33% de l’import total previst en les actuacions i suposaran una important millora en el funcionament diari i seguretat de totes aquestes instal·lacions. Des del Servei de Residus ja s’han iniciat els treballs per desenvolupar els projectes constructius de les bàscules i mòduls, així com els procediments de contractació necessaris per al subministraments d’equips i materials.

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf adjudica el servei de recollida de residus Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès

En la darrera Assemblea de municipis de la Mancomunitat Penedès-Garra un dels punts destacats de l’ordre del dia va ser l’adjudicació del nou servei de gestió i recollida de residus porta a porta a cinc municipis de l’Alt Penedès: Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola, durant un període de 8 anys.

El vicepresident de l’àrea de Gestió de Residus, Jordi Bosch, va agrair la tasca desenvolupada pels serveis tècnics de l’ens i del personal dels Ajuntaments participants per tal d’elaborar i tramitar un dels contractes de servei més importants que gestiona la Mancomunitat, amb un pressupost de més de 18 milions d’euros. També va posar èmfasi en la campanya de comunicació que es durà a terme als municipis i que el nou servei s’implementarà en pocs mesos a partir de la signatura del contracte.

Actualment Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona i una part del municipi d’Olèrdola recullen els residus utilitzant aquest sistema, i amb aquesta aprovació s’incorporen a la recollida porta a porta els municipis de Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit, i s’amplia el sistema de recollida a totes les fraccions a Sant Quintí de Mediona i a Olèrdola. Amb el nou contracte s’implantarà tecnologia smart en els cubells, el que un futur servirà per aplicar una taxa escombraries més justa segons els residus que es generin.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí