La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860

Font: iagua / europapress

07/05/2019 - 08:00

La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860, en funció de la diferència de temperatura entre l'estiu i l'hivern.

És la principal conclusió d'un estudi publicat a Nature Sustainability pel doctor Jianping Duan, de l'Institut de Física Atmosfèrica de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, en col·laboració amb destacats experts en investigació climàtica del Regne Unit i Alemanya.

"És ben sabut que els humans estan impulsant l'escalfament global, però quan va començar això?", Es pregunta Jianping Duan. "El nostre estudi ha demostrat que la influència antropogènica en el canvi climàtic va començar molt abans del que crèiem anteriorment", afegeix.

Influència del canvi climàtic. (Imatge: Jianping Duan).

El canvi climàtic antropogènic generalment se centra en l'augment de la temperatura de l'aire a la superfície, és a dir, l'escalfament global i l'augment dels climes extrems. Aquests experts van descobrir que l'amplitud de les fluctuacions estacionals de la temperatura ha disminuït àmpliament, i aquesta tendència es remunta a finals del segle XIX.

En concret, van descobrir que l'estacionalitat de la temperatura havia estat estable fins a la dècada de 1860, a partir de la qual hi ha hagut contínues tendències descendents en les latituds mitjanes-altes de l'hemisferi nord.

Una anàlisi formal de detecció i atribució amb les últimes simulacions de models climàtics ha demostrat que l'increment de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle i els aerosols antropogènics són els principals contribuents a les tendències a la baixa observades.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació incorpora vint municipis de l’entorn del Parc Natural, inclòs Falset, la capital del Priorat, que es converteix en l’única comarca de Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació lumínica. La zona rep la certificació com a Destinació Turística Starlight en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn.

Notícia

Aquest nou paviment fred permetrà reduir el soroll fins a 3db i també rebaixar 2 graus la temperatura ambient a l'estiu

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí