La Generalitat es posiciona contra la regulació de l'autoconsum elèctric

Font: Ecodiari
13/07/2015

El Govern considera que la nova regulació espanyola "coarta les possibilitats de desenvolupament" de la generació i el consum de l'energia elèctrica i "vulnera les competències autonòmiques".

La Generalitat de Catalunya, a través del departament d’Empresa i Ocupació, ha expressat al ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el seu rebuig total a la proposta de Reial Decret que ha de regular l’autoconsum elèctric. En les seves al·legacions presentades al document, la Generalitat considera que la nova regulació “coarta les possibilitats de desenvolupament” d’aquesta modalitat de generació i consum d’energia elèctrica, i també que “vulnera les competències autonòmiques”.

L’informe elaborat per la Generalitat discrepa dels criteris en què s’ha basat la redacció del projecte de Reial Decret. Així, determina que “no s’entenen les enormes restriccions tècniques i econòmiques que es posen a l’autoconsum” com a alternativa al mercat convencional, i critica la “visió negativa i molt intervencionista” del projecte. També lamenta que no s’impulsen les aportacions positives que l’autoconsum pot fer al sistema elèctric, com ara la reducció de la dependència energètica, la reducció de pèrdues en la xarxa, la reducció de saturacions a la xarxa de distribució o l’aplanament de la corba de càrrega, entre d’altres.

En les seves al·legacions, la Generalitat descriu la figura del peatge de suport com “una barrera insalvable per al desplegament de l’autoconsum a Espanya”, i el considera discriminatori. L’escrit recorda que “l’autoconsum, a més de contribuir a la seguretat i garantia de subministrament i a l’eficiència econòmica del sistema, pot contribuir al compliment dels objectius de la UE en matèria d’energies renovables amb un cost inferior al d’altres mecanismes de foment de les energies renovables”.

 

Podeu llegir la resta de la notícia a aquest enllaç 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí