La Fundació del Món Rural impulsa la ‘ruralització’ de les polítiques de la Diputació de Barcelona

L'objectiu és "fomentar un tractament transversal del medi rural en les polítiques que desenvolupen els diferents nivells d'administració a Catalunya"
Font: Fundació Món Rural
29/05/2008 - 00:00

Els tècnics i càrrecs directius de les àrees d'Espais Naturals i de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona han assistit a la presentació de l'estudi "Zones rurals en declivi: detecció, diagnosi i planejaments per al desenvolupament", promogut per la Fundació del Món Rural amb l'objectiu de "fomentar un tractament transversal del medi rural en les polítiques que desenvolupen els diferents nivells d'administració a Catalunya".

Estudis sobre ruralitat
Durant la jornada es van exposar dos estudis sobre la matèria, el primer ha estat "Zones rurals en declivi", promogut per la Fundació del Món Rural i presentat per Manuela Gonzàlez del Gabinet d'Estudis Multidisciplinars, que han estat els encarregats d'elaborar-lo. La perspectiva sobre ruralitat va ser complementada pel treball "Proposta de delimitació dels territoris rurals i tipologia de ruralitat", elaborat i explicat per la professora del Departament d'Economia Aplicada de la UAB, Lourdes Viladomiu. Això va permetre, segons expressa la Fundació a través d'un comunicat, posar en comú les dues visions de ruralitat que havien coexistit fins ara: "una aplicada al repartiment de subvencions i ajuts, que dibuixa unes fronteres més estrictes del concepte, i una altra més acadèmica i generalista".

En aquest sentit, "la finalitat d'aquesta presentació és que el món rural estigui cada cop més present en la presa de decisions i línies de treball de les diferents administracions per a que aquestes es puguin adaptar millor a les necessitats del territori". Està previst que en els propers mesos es faci el mateix amb les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona.

Relacionats

Butlletí