La Fira de Setembre d'Igualada aposta per les energies alternatives

23/09/2005 - 00:00
L'arrelada Fira de Setembre d'Igualada (l'Anoia) mira cap al futur. L'edició que comença aquest dijous aposta per dedicar un espai a les energies alternatives, per tal d'apropar-les als ciutadans i que descobreixin com poden beneficiar-se de les fonts netes i renovables. Es posarà especial èmfasi en la mobilitat, ja que s'hi podrà veure des d'un cotxe híbrid fins a motors de combustible vegetal.
Dos vehicles seran els principals protagonistes d'aquesta mostra d'energies renovables. D'una banda, un model de Toyota que funciona amb un motor elèctric i un altre de gasolina. Tots dos es van alternant, de manera automàtica, per tal d'optimitzar el consum energètic en cada moment. D'aquesta manera es poden reduir les emissions de gasos contaminants en un 90%.
Un altre vehicle curiós és el Segway HT, que no és pas un cotxe sinó un vehicle unipersonal pensat per agilitzar el transport a la ciutat. Basat en un sistema d'estabilització dinàmica, no emet cap gas ni soroll. Per tant, el seu impacte ambiental és mínim.
A la fira també es presentarà un motor que s'ha dissenyat a l'Escola Universitària d'Enginyers Tècnics Industrials d'Igualada. Es tracta d'un motor dièsel que s'ha modificat per tal que pugui funcionar amb oli vegetal, ja sigui de colza o de gira-sol.
La fira, que arriba a la 52 edició, va començar dijous i s'allargarà fins diumenge, amb la participació de 200 expositors. Aquest esdeveniment va atraure l'any passat 22.000 visitants.
Notícia extreta de La Malla

Relacionats

Butlletí