La fira Biocultura mostra a Barcelona més de 12.000 productes certificats

05/10/2005 - 00:00
Més de 74.000 persones van visitar la 12ena edició de la Fira Biocultura al Palau Sant Jordi del 6 al 9 de maig. La major part dels visitants van aprofitar el cap de setmana per fer un tomb pels estands dels 570 expositors, on van poder informar-se dels més de 12.000 productes certificats de la fira més important del sector biològic de l'estat espanyol, que organitza l'Associació Vida Sana. Al pavelló 1, dedicat exclusivament a l'alimentació biològica certificada, els visitants van poder tastar una àmplia gamma de productes. Des d'oli fins a xocolata, cafè, formatges o hamburgueses vegetals. En aquesta edició, tanmateix, Angeles Parra, directora de Biocultura, afirma que 'els embutits, les carns i el peix ecològic són els productes que més han atret als visitants a causa que aquest any s'ofereix més varietat'. Dins de la fira es va celebrar la 2ª Setmana de Gastronomia Biològica del 2 al 8 de maig. Diumenge es va dedicar tot el dia a l'Slow Food, amb l'organització d'un seguit de tallers de cuina. L'objectiu? Recuperar les tradicions culinàries, tot contraposant-les amb l'empobriment cultural i els riscos de salut que suposa el model que té el menjar ràpid com a referent. A més, també es van realitzar tallers d'elaboració de pa o tasts de vins, i es va celebrar la primera Mostra de Cinema de Gastronomia i Oficis. Dins d'aquest pavelló es van ubicar vuit sales de conferències on durant tot el dia s'oferia informació de temes diversos com el treball de la respiració, els transgènics a Catalunya, la teràpia del so o el Triodos Bank (un banc que garanteix criteris ecològics i ètics). L'altre pavelló de Biocultura va acollir els sectors tèxtil, de complements, de medi, de bioconstrucció, de salut i de teràpies. A Biocultura es van realitzar prop de 200 activitats paral·leles a l'activitat comercial. De fet, Àngeles Parra remarca que Biocultura 'és més que una fira on es compren i es venen productes o en la qual els professionals dels diferents subsectors d'aquest àmbit negocien o intercanvien les seves opinions. En realitat, Biocultura és una forma de vida que busca l'harmonia de tot allò que ens rodeja'. Catalunya, amb un major consum de productes ecològics Andalusia, Extremadura i Aragó són els principals productors de l'Estat espanyol pels seus cultius extensius principalment de cereals, oliveres i llegums. Catalunya ocupa el quart lloc estatal amb més de 56.000 hectàrees dedicades a aquest tipus de conreu. Tot i així, el 80% d'aquesta producció encara s'exporta a mercats del centre d'Europa. Respecte les vendes, la directora de Biocultura declara que 'Catalunya és la comunitat autònoma que lidera el consum d'aquests productes'.

Relacionats

Butlletí