La Diputació de València es suma a les ordenances verdes de ‘Local4Green’ per promoure l'energia renovable

19/05/2018 - 12:37

La iniciativa promou polítiques locals innovadores als països de la Unió Europea per promoure l'ús de fonts d'energia neta

La Diputació de València s'ha sumat al projecte europeu ‘Local4Green’, una iniciativa que pretén recolzar a les autoritats locals a implantar en els municipis europeus ordenances “verdes” que potencien l'ús de les energies renovables. El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb aquest partenariat conformat per institucions públiques, universitats i associacions de 9 països.

Nofuentes ha assegurat que les mesures ecològiques de caràcter municipal han de tenir una correcta aplicació i un seguiment per ser efectives, per això insta als municipis a “treballar tots amb les mateixes directrius i de manera coordinada, que és el camí més directe per aconseguir un model sostenible”.

El projecte ‘Local4Green’ pretén donar suport a les autoritats locals de tota Europa per definir i implementar polítiques fiscals innovadores, destinades a promoure fonts d'energia renovable tant en el sector públic com en el privat i en les llars, principalment en el marc dels Plans d'Acció d'Energia Sostenible adoptats per les autoritats locals signants del Pacte d'Alcaldes.

Es tracta d'un projecte que es troba emmarcat dins del programa de la Comissió Europea per a la Cooperació Interregional entre països mediterranis Interreg MED i està dotat amb 1,7 milions d'euros, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i per l'Instrument d'Ajuda de Preadhesió (IPA).

El projecte es desenvoluparà en àrees rurals de la zona mediterrània en les quals, a través de les seves polítiques fiscals locals, es pretén incrementar l'ús de fonts d'energia renovable.

Liderats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el consorci està compost per l'Agència de Gestió d'Energia Intel·ligent de Malta, l'Agència d'Energia de Xipre, la Universitat de l'Algarve, l'Agència de Desenvolupament d'Autoritats Locals de l'Est de Tessalònica, l'Associació Regional de Ciutats i Municipis Anci Lazio, l'Institut de Construcció i Enginyeria Civil d'Eslovènia, l'agència Regional de l'energia del Nord-oest de Croàcia, la Asocaición de Municipis d'Albània, l'Ajuntament valencià de Quart de Poblet i la Fundació Municipalsita per la Solidadridad i l'Enfortiment Institucional (MUSOL) de Quart de Poblet.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El poble de Castelló està fent un pas decidit cap a la sostenibilitat ambiental amb la creació de la Comunitat Energètica, impulsada per l’Ajuntament de Castelló, un projecte innovador que busca implicar a la ciutadania en l’ús responsable de l’energia

Notícia

També entra en funcionament una altra electrolinera, la del carrer d’Àngel Guimerà. A més, recentment l’AMB ha millorat el punt situat al Molí dels Frares i en funcionament des del 2015.

Notícia
Radiografia de l'Autoconsum a Espanya 2024

El ritme d'instal·lació d'autoconsum va caure un 26% el primer trimestre del 2024 al conjunt de l'estat.

Butlletí