La Diputació de Girona presenta el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Demarcació de Girona

14/01/2018 - 09:20

El departament d'Habitatge de la Diputació de Girona i l'organisme autònom Dipsalut han elaborat aquest Programa amb l'objectiu de donar suport a les polítiques d'accés i manteniment d'un habitatge digne. 

Fermí Santamaria, vicepresident i diputat d'Habitatge de la Diputació de Girona, han presentat el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Demarcació de Girona, juntament amb Silvia Oliveras, gerent de Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, i Anna Pla, tècnica d'Habitatge de la Diputació de Girona.

Segons ha explicat Santamaria «la Diputació de Girona, en el ple del 28 de desembre passat,  va aprovar una moció per obrir línies d'ajut social per lluitar contra la pobresa energètica i l'emergència habitacional. Seguidament, des de l'organisme autònom Dipsalut, en coordinació amb el departament d'Habitatge de la Diputació de Girona, es va decidir articular una actuació conjunta per donar resposta a la moció aprovada, que és el que presentem avui».

Per aconseguir els seus objectius, el Programa planteja el treball conjunt i transversal de la problemàtica de la despesa energètica i econòmica de les llars de la demarcació de Girona en diferents aspectes: disminuint l'esforç econòmic de les famílies, afavorint el consum sostenible i disminuint la despesa energètica i les emissions de CO2 a l'atmosfera en relació amb l'energia necessària per mantenir un habitatge a la temperatura de confort adient. 

Aquest programa, que es desenvoluparà a tota la demarcació i posarà al centre les polítiques d'habitatge, incidirà en el benestar i el confort que han de gaudir les persones en un habitatge digne; el consum energètic i l'eficiència del propi habitatge; el foment de la recuperació de la salut de les persones afectades per la pobresa energètica i els programes de formació i educació, tan importants per a la ciutadania.

Fermí Santamaria també ha assenyalat que «aquest programa -que disposa per al 2018 de 800.000 euros- preveu actuacions transversals: des de subvencions directament a ciutadans, ajudes a ajuntaments i consells comarcals i jornades de sensibilització en els centres educatius». El total del pressupost anirà destinat a auditories en llars vulnerables i actuacions a habitatges de les comarques gironines per facilitar l'estalvi energètic. «El programa és una mostra del compromís de la Diputació de Girona amb les polítiques socials i amb els ciutadans que més ho necessiten».

Després de la presentació a la premsa s'ha fet una sessió informativa per explicar amb detall en què consisteix el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Demarcació de Girona al personal dels ajuntaments i els tècnics que hauran d'aplicar-lo als municipis de les comarques gironines que hi estiguin interessats. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

Article

L’Ajuntament de Girona dona suport a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, que compta amb l’adhesió de la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, i en què també participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona. En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les vies verdes i s’han afegit a la iniciativa 47 establiments propers a la ruta per reduir la petjada de carboni a la demarcació.

Notícia

Aquest porta a porta se suma al que ja es va fer el 2020 amb la missió de disminuir el nombre de llars que patia vulnerabilitat energètica i assessorar en la gestió i reducció de les seves factures de subministraments bàsics. La primera intervenció a 500 habitatges de Rocafonda del 2020, que va ser intermitent a causa de la pandèmia, es va dur a terme de forma presencial i via telefònica.

Butlletí