La Diputació de Girona adaptarà el seu pressupost al desenvolupament sostenible

Font: Món Planeta

27/09/2021 - 09:00

La Diputació de Girona ha fet públic que, de cara al pressupost del 2022, el dissenyarà per alinear-lo plenament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Així, ha declarat el seu president, Miquel Noguer, la gironina serà “la primera diputació catalana i una de les cinc primeres de l’Estat” que pensarà totes les seves partides pressupostàries en assolir aquests objectius. L’anunci ha estat fet en el marc de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que se celebra del 20 al 26 de setembre.

Aquesta actuació s’emmarca en un procés de transformació a l’interior de la institució per tal que la sosteniblitat econòmica, social i mediambiental en siguin elements troncals. Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible, ha explicat que volen que la Diputació sigui “referència en l’àmbit de la sostenibilitat”, transformant el teixit econòmic i social, i que és per això que treballen en la creació d’una xarxa que impulsi el treball conjunt de tots els sectors institucionals, empresarials, socials i de recerca amb els ulls posats a assolir els ODS.

La Diputació també vol ajudar els ajuntaments de la demarcació en aquest procés de tranformació profunda, i és per això que ha creat una nova línia d’ajuts que, aquest 2021, destinarà 63.360€ als ajuntaments gironins, en concret als de Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Castelló d’Empúries, la Bisbal, Girona, Palafrugell, Salt i Torroella de Montgrí. Amb aquesta aportació es vol subvencionar la formació en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i també a redactar els plans estratègics d’aquestes localitats que tinguin en la sostenibilitat el seu eix principal d’actuació.

Alhora, la mateixa Diputació de Girona també vol crear un servei d’assessorament tècnic pels consistoris i consells comarcals per tal d’ajudar-los en aquest procés. Finalment, la Diputació també organitzarà, el proper 10 de desembre i per segon any seguit, una jornada que mirarà d’aprofundir en la implementació tant dels ODS com de l’Agenda 2030 als ajuntaments, que comptarà amb representants tant dels consistoris com de les diputacions i la Generalitat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquesta breu guia publicada per l'Ajuntament de Girona pretén introduir els ciutadans i ciutadanes en el coneixement de les plantes silvestres, d’aquelles espècies més comunes que podem trobar a la ciutat de Girona, perquè puguen reconèixer aquelles herbes que creixen als carrers dels seus barris, als peus dels arbres, a les voreres, a la gespa... per tal que els siguin una mica més familiars, i despertar així l’interès per la flora urbana i fomentar el canvi de percepció que tenim de les anomenades “males herbes”.

Article

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Notícia

L’esdeveniment es trasllada des de Barcelona a la Devesa de Girona els propers dies 30 d’abril i 1 de maig.

Butlletí