La Diputació de Girona adaptarà el seu pressupost al desenvolupament sostenible

Font: Món Planeta

27/09/2021 - 09:00

La Diputació de Girona ha fet públic que, de cara al pressupost del 2022, el dissenyarà per alinear-lo plenament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Així, ha declarat el seu president, Miquel Noguer, la gironina serà “la primera diputació catalana i una de les cinc primeres de l’Estat” que pensarà totes les seves partides pressupostàries en assolir aquests objectius. L’anunci ha estat fet en el marc de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que se celebra del 20 al 26 de setembre.

Aquesta actuació s’emmarca en un procés de transformació a l’interior de la institució per tal que la sosteniblitat econòmica, social i mediambiental en siguin elements troncals. Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible, ha explicat que volen que la Diputació sigui “referència en l’àmbit de la sostenibilitat”, transformant el teixit econòmic i social, i que és per això que treballen en la creació d’una xarxa que impulsi el treball conjunt de tots els sectors institucionals, empresarials, socials i de recerca amb els ulls posats a assolir els ODS.

La Diputació també vol ajudar els ajuntaments de la demarcació en aquest procés de tranformació profunda, i és per això que ha creat una nova línia d’ajuts que, aquest 2021, destinarà 63.360€ als ajuntaments gironins, en concret als de Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Castelló d’Empúries, la Bisbal, Girona, Palafrugell, Salt i Torroella de Montgrí. Amb aquesta aportació es vol subvencionar la formació en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i també a redactar els plans estratègics d’aquestes localitats que tinguin en la sostenibilitat el seu eix principal d’actuació.

Alhora, la mateixa Diputació de Girona també vol crear un servei d’assessorament tècnic pels consistoris i consells comarcals per tal d’ajudar-los en aquest procés. Finalment, la Diputació també organitzarà, el proper 10 de desembre i per segon any seguit, una jornada que mirarà d’aprofundir en la implementació tant dels ODS com de l’Agenda 2030 als ajuntaments, que comptarà amb representants tant dels consistoris com de les diputacions i la Generalitat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Notícia

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible, donant continuïtat a la tasca duta a terme en els darrers anys.

Notícia

L’última jornada ha comptat amb representants de la Comissió Europea, Ministeri, Generalitat i cinc comunitats autònomes més 1.500 persones, el rècord en les quatre edicions, han presenciat les ponències i debats durant les tres jornades del fòrum gironí.

Butlletí