La Diputació de Barcelona proposa 50 consells per fer un Nadal més sostenible

Les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient
24/12/2008 - 00:00

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient, vol donar a conèixer tota una sèrie de consells i suggeriments per aconseguir entre tots un Nadal més sostenible. L'objectiu és posar de manifest que les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient.

L'Àrea de Medi Ambient proposa un total de 50 consells per aconseguir un Nadal més sostenible, però que també es poden fer extensibles a tots els dies de l'any, i que es distribueixen en cinc apartats: els residus, el consum, el transport, l'energia i l'aigua.

Pel que fa a l'apartat dels Residus, els consells recorden la importància de les tres "R": reduir, reutilitzar i reciclar. En l'apartat dedicat al Consum, es destaca especialment el consum responsable, evitar els embolcalls innecessaris i optar pel comerç just. Quant al tema del Transport, les recomanacions passen sobretot per fer un ús racional del cotxe privat, no utilitzar-lo en distàncies curtes i anar a peu o bé en bicicleta. Pel que fa a l'apartat de l'Energia, es recomana posar el termostat de la calefacció entre els 19 i els 21º C, fer servir piles recarregables en joguines i aparells electrònics, i utilitzar làmpades de baix consum. L'últim apartat es refereix a l'estalvi d'Aigua, i es recomana, especialment, dutxar-se en comptes de banyar-se, i optar pels electrodomèstics del tipus A, que tenen un rendiment més gran i un consum d'energia inferior.

--

Consulteu aquí els 50 consells (arxiu en format PDF)

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí