La Diputació de Barcelona, guardonada en els Premis Alimara pel “Compromís per la Sostenibilitat Biosphere”

14/05/2018 - 10:31

El programa impulsat per la Diputació de Barcelona “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” va ser reconegut , en el marc la XXXIV edició dels Premis Alimara. Turisme 360, amb el Premi “Alimara” a la Promoció en Turisme Responsable i Sostenible.

Un distintiu de compromís per la sostenibilitat turística creat a partir de la “Certificació Biosphere” que vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.

El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, va recollir el guardó en aquests premis, que són referents en l’escenari del turisme nacional i internacional i que reconeixen l’esforç i la qualitat del material de promoció turística.

En aquesta edició dels Premis Alimara, organitzats pel Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, amb el suport del Saló del Turisme B-Travel, s’han presentat 45 candidatures, entre les que hi ha entitats del sector turístic, hoteler, gastronòmic, i d’altres sectors vinculats al turisme que han realitzat l’acció de promoció turística durant l’any 2017 o principis de 2018. Durant la nit s’han lliurat 14 premis Alimara que han recaigut en 11 campanyes de promoció turística, 2 empreses o entitats que, fora de concurs, han estat distingides amb el Premi Alimara Mass Media i el Premi Alimara Especial del CETT, i un Premi Alimara In Memoriam al Ramón Bagó i Agulló.

“Compromís per la sostenibilitat Biosphere” és un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona,  com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la Destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu  de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable. Aquest mes de març, 245 empreses i serveis de la demarcació van rebre aquest “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, en un acte celebrat, a Barcelona, on va participar la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa

L’any 2017, l’Institut de Turisme Responsable, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council, va atorgar a la Diputació de Barcelona i les tres  marques turístiques de la demarcació –“Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”, la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible, una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un dels objectius de la Diputació de Barcelona en matèria de turisme  és promoure el desenvolupament turístic sostenible, promovent polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions. La participació en el projectes “Sustainable Tourism Community” i “BleuTourMed” permet integrar el desenvolupament del turisme sostenible en estratègies més àmplies, afavorir una gestió del turisme sostenible i responsable, millorar el coneixement del sector, tenir una visió de les estratègies de diversificació en les diferents àrees del Mediterrani i contribuir amb experiències pròpies sobre la temàtica.

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Entrevista

La Cambra de Comerç de Barcelona lidera una iniciativa per crear un hub industrial de mobilitat sostenible aglutinant 28 grans institucions i empreses, per trobar, impulsar i acompanyar projectes industrials innovadors orientats a la mobilitat sostenible. Hem volgut conèixer aquesta iniciativa de ma de Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona. Joan Canadell és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en màrqueting i distribució comercial. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat directiu de multinacionals i gerent d’una empresa del sector de l’embalatge. És fundador i soci de Petrolis Independents i cofundador del Cercle Català de Negocis. El juny del 2019 va ser elegit president la Cambra de Barcelona.

Butlletí