La Diputació de Barcelona destina 8M d'euros a ajudar municipis del Maresme després del Glòria

03/03/2020 - 13:42

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat ajuts de 8 milions d'euros per resoldre destrosses del temporal Glòria al Maresme durant una visita a Mataró. Abans de passar per la capital de la comarca, la presidenta de la Diputació ha visitat Tordera, Malgrat de Mar i Pineda de Mar, alguns dels municipis més afectats pel temporal Glòria.

D'aquests 8 milions, 5 corresponen a una partida que ja té a punt aquesta administració per atendre peticions dels municipis per fer front a despeses que haurien d'assumir des dels ajuntaments. Els altres 3 milions serviran per arranjar elements que són competència de la pròpia Diputació, com algunes carreteres. Marín ha apuntat que la Diputació ha estat la primera administració a obrir ajuts per als municipis després del temporal. Ajuts que a banda d'econòmics també seran de caire tècnic i de personal. Per la seva banda, l'alcalde David Bote ha recordat que la ciutat va demanar ser declarada zona greument afectada per emergència de protecció civil i ha destacat que ja s'han iniciat tràmits per rebre aquests ajuts.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha visitat aquest divendres, algunes de les poblacions afectades pel Glòria especialment de la zona baixa del riu Tordera com son Tordera, Malgrat de Mar i Pineda de Mar on, acompanyada dels seus respectius alcaldes, així com del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha pogut veure els desperfectes causats pel temporal del passat mes de gener. La visita ha finalitzat a Mataró, on ha inaugurat l’exposició Qüestió de temps sobre el canvi climàtic, organitzada per l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació.

En el transcurs de la visita, la presidenta ha volgut ratificar el suport de la Diputació de Barcelona a tots els municipis afectats pel temporal, posant a la seva disposició tant serveis tècnics com també recursos econòmics i financers de la institució, per ajudar-los a tornar a la normalitat. En aquest sentit, Núria Marín ha remarcat que, en aquests moments, un total de 39 ens municipals han sol·licitat ajuts a la Diputació de Barcelona per a 77 actuacions per pal·liar els efectes del Glòria un valor de 4,6 milions d’euros. «A més –ha assenyalat la presidenta– el ple de la Diputació d’ahir va aprovar un decret pel qual es destinen 2,4 milions d’euros  la reparació de desperfectes en la Xarxa de Carreteres Locals que la Diputació gestiona directament».

 

Tordera

La presidenta de la Diputació ha iniciat el recorregut pel Maresme a Tordera, on acompanyada pel seu alcalde i diputat provincial, Joan Carles Garcia Cañizares, i altres membres de l’equip de govern municipal, ha recorregut un dels trams de la població que es van veure afectats pel desbordament de la Tordera. Precisament, l’Ajuntament ha sol·licitats ajuts extraordinaris a la Diputació i ha demanat a l’estat que es reconegui com a zona catastròfica tant pel que fa a camins i infraestructures afectades com també pels danys causats en terrenys agrícoles.

 

Malgrat de Mar

A Malgrat de Mar, la presidenta ha visitat dues de les zona especialment afectades en aquest municipi, com és la carretera BV-6001 que comunica amb Blanes, on es va enfonsar el pont sobre la Tordera, situat al costat del pont de la línia de Rodalies que també es troba tallada. En aquest punt, la presidenta ha coincidit amb el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, on han manifestat la voluntat d’accelerar les obres de construcció dels nous ponts el més ràpid possible i poder tornar a restablir les comunicacions.

També a Malgrat de Mar, acompanyada de l’alcalde, Joan Mercader, ha visitat la zona de càmpings situada a la desembocadura de la Tordera. Aquí ha pogut comprovar els importants desperfectes que la llevantada marítima juntament amb les aigües del riu, que va arrossegar nombrosos troncs d’arbres i altra vegetació, ha deixat la platja totalment impracticable. Malgrat de Mar també ha sol·licitat la declaració el terme municipal com a zona catastròfica i ha declarat l’emergència municipal per acollir-se als ajuts d’urgència de la Diputació.

 

Pineda de Mar

A continuació, a Pineda de Mar, acompanyada del seu alcalde, Xavier Amor, i altres membres del consistori, ha fet un recorregut per la zona del Passeig Marítim, on el temporal va ocasionar també importants desperfectes, especialment a la platja. El temporal també va inutilitzar la planta potabilitzadora durant unes hores i va afectar a la línia de Rodalies, com a la resta de municipis de la comarca.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla d’Acció, presentat a l’Auditori del TecnoCampus, és el resultat del procés participatiu ciutadà celebrat els darrers mesos.

Acte
28/02/2023 - 09:00
TecnoCampus Mataró-Maresme. Carrer d'Ernest Lluch, 32. Mataró
Acte
03/10/2022 - 00:00
Biblioteca popular de Mataró

Butlletí