La Diputació de Barcelona aprova l'adhesió al Pacte Nacional per les Infraestructures

Des de l'àmbit municipal, la Corporació treballa ja en alguns dels seus objectius
Font: Diba.cat
01/10/2009 - 00:00

El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat, amb els vots en contra dels grups de CiU i del PP, la seva adhesió al Pacte Nacional per les Infraestructures elaborat per la Generalitat de Catalunya. Entre els aspectes que es valoren del Pacte destaca l'objectiu que persegueix de suprimir els dèficits del país en infraestructures, dèficits que afecten als municipis d'una forma directa.

La Diputació de Barcelona subscriu de forma clara els objectius del Pla Nacional d'Infraestructures quan a la millora de la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania, la cohesió social i territorial, la creació de riquesa i el desenvolupament sostenible. Així com el consens necessari entre els agents econòmics, socials, polítics i institucionals de Catalunya.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, treballa ja en alguns dels objectius del Pacte. Concretament, en l'apartat Tercer el Pacte aborda el dret a la mobilitat, la garantia de l'accessibilitat, l'abastament d'aigua, el sanejament, l'eficiència energètica o el desenvolupament metodològic i de millora de la gestió. Amb aquests objectius, la Diputació desenvolupa Plans de Mobilitat, gestiona la xarxa de Vies Locals de la província, elabora els inventaris de camins, redacta Plans d'Abastament d'Aigua, Plans de Clavegueram, Plans d'Enllumenat, tots ells d'àmbit municipal, aportant un model metodològic i de millora de la gestió d'aquestes infraestructures.

Igualment, la Diputació de Barcelona treballa els objectiu del Pacte a través de l'Àrea de Medi Ambient i de manera singular i destacada en l'objectiu que el Pacte anomena preservació de les infraestructures naturals a través de la tasca que desenvolupa l'Àrea d'Espais Naturals.

Relacionats

Butlletí