La Diputació de Barcelona anuncia noves mesures per restringir els accessos de vehicles als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

22/10/2020 - 23:24

Les restriccions entraran en vigor aquest cap de setmana per aturar els problemes provocats per la sobreafluència de visitants en aquests parcs. Dotacions dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals i de personal dels parcs impediran l’accés dels vehicles quan els aparcaments dels parcs estiguin plens.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat aquest dijous noves mesures per regular i restringir els accessos als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. «Son mesures», ha explicat la presidenta, «destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobre afluència de visitants. Son problemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, els 18 municipis del Montseny i els 12 de Sant Llorenç».

Acompanyada del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l’aprovació, en el PROCICAT de demà divendres, d’un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs  a fi de regular l’accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d’Esquadra restringiran l’accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac quan els aparcaments estiguin plens.

Marín ha assenyalat que «totes les institucions estem alineades en la solució, però necessitem més que mai la col·laboració ciutadana. Hem de tenir més sentit del civisme i de la responsabilitat que mai» i ha afegit que «tenim un patrimoni comú de gran valor en un context de pandèmia. Hem de tenir com a objectiu prioritari la seguretat de les persones i evitar les aglomeracions», ha puntualitzat.

De la seva banda, el president de la Diputació de Girona Miquel Noguer ha assenyalat que «per mantenir l’equilibri als parcs naturals i aturar els problemes provocats per la sobre afluència de visitants cal regular de manera conjunta l’accés als vehicles» i ha afegit que aquesta «resposta és consensuada» entre la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, els municipis implicats i la Generalitat de Catalunya. «Evitarem que es repeteixin imatges com les d’aquest cap de setmana al Parc Natural del Montseny», ha puntualitzat el president.

Al Parc Natural del Montseny, els punts on s’establiran aquests controls son:

Eix Sant Esteve de Palautordera – Montseny – Brull – Seva  

 • BV-5301: Pk 5 a Sant Esteve de Palautordera
 • BV-5301: Pk 32 accés des de Seva al nucli del Brull

Eix Sant Celoni – Campins – Santa Fe – Viladrau

 • BV-5114: Pk 4 a la rotonda de Campins. Coincideix amb l’inici de la BV-5119, regulació dels accessos a Santa Fe i Plana del Coll
 • GI-543: Pk 17, a la intersecció de la GIV-5201 PK 0 en direcció a Sant Marçal Coll de Gomares

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: 

Eix Central

 • BV-1221 carretera de Matadepera  – Mura – Talamanca: Pk 6, a la rotonda de la urbanització de les Pedritxes (Matadepera)
 • BV-1221 regulació a la cruïlla amb la BV-1223 cap a Coll d’Estenalles, deixant pas cap a Mura, segons evolucioni la situació.

Eix Oriental: Castellar del Vallès – Sant Llorenç Savall – Monistrol de Calders

 • B-124 Pk 12 accés a la vall d’Horta Sant Llorenç Savall
 • B-124 Pk 24,9 accés a Granera
 • B-124 Pk 32 accés a Monistrol de Calders

Eix Occidental: Terrassa – Rellinars – Castellbell i el Vilar:

 • B-122 PK 2,2 a l’encreuament amb la B-40 Pk 11,5
 • Punts de regulació al nucli de Rocafort B-1224 Pk 0 sortida cap a Mura; accés a la vall del Flequer B-1224 Pk 4,1; accés a Vallhonesta B-1229 Pk 2,0, accés a la font de Carlets B-122 Pk 13,7; accés a l’Obac B-124 Pk 9,9

 

Relacionats

Notícia

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

Article

L'Ajuntament de Vic ha creat 20 aparcaments per a bicicletes a l’aparcament soterrat de l’Atlàntida, d’ús gratuït per a la ciutadania. Una iniciativa que s’anirà estenent en d’altres aparcaments soterranis de la ciutat per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

Opinió

Les motocicletes i els ciclomotors elèctrics tenen un preu cada vegada més assequible, i la seva diferència amb els seus equivalents convencionals s’està reduint de forma significativa. Però curiosament el gruix de subvencions se’n va cap els cotxes, vehicles molts més cars que compren persones i empreses amb més poder adquisitiu.

Butlletí